04

De fameuze acteur Clint Eastwood hoeft zich de woede op de hals gehaald van de Amerikaanse jongeren door ze uit te maken voor mietjes. Dit als reactie op het beschimpen van Donald Trump.

,,Just fucking get over it”. Dat is de reactie van de 86-jarige Clint Eastwood op de ,,domme dingen” die Trump zoal over Mexicanen, moslims, immigranten en vrouwen heeft gezegd. ,,Maar Trump heeft wel een punt, want stiekem is iedereen al die politieke correctheid zat”, zegt de voormalige Dirty Harry-acteur in een interview met mannenblad Esquire. ,,We hebben vandaag de dag te maken met een lik-m’n-reet generatie, mietjes. Iedereen loopt op eieren, mensen beschuldigen elkaar doorlopend van racisme.”

Eastwood vindt de jongere Amerikaanse generatie veel te politiek correct. ,,Toen ik opgroeide (de jaren ’50/60 -red.), werden al die dingen waar nu over geklaagd wordt niet racistisch genoemd.” Dat Trump, presidentskandidaat voor de Republikeinen, de in de Amerikaanse staat Indiana geboren districtsrechter Gonzalo Curiel van oneerlijkheid heeft beticht vanwege diens Mexicaanse afkomstig, wijst Eastwood af. ,,Ja, dat is erg dom.”

Buiten het bespotten van de jeugdige mietjesgeneratie haalt Eastwood, die zichzelf onder de anti-mietjesgeneratie schaart, fel uit naar de huidige politiek. ,,Politici zijn zo ontzettend saai, ze vervelen iedereen. Een groot marinegeneraal zei ooit: ‘Je mag me uithongeren, je mag me slaan, je mag me doden, maar verveel me niet’. En dat is precies wat er nu gebeurt. Iedereen verveelt iedereen. Al deze rotzooit verveelt me. Alle kandidaten vervelen me.”

05Eastwood vergelijkt het optreden van de huidige president Obama met een frase uit een lied van Neil Diamond: ‘And no one heard at all / Not even the chair.’ ,,Wat doet Obama in het Witte Huis? Als ik die topbaan had, zou ik naar het Congres gaan en orde op zaken stellen. Natuurlijk, in het Congres zitten luie klootzakken, maar wat dan nog? Jij bent de president van het bedrijf, jij moet er voor zorgen dat ze hun werk goed doen.”

Hoewel Eastwood zijn officiële steun niet wenst uit te spreken voor één van de Amerikaanse presidentskandidaten, maakt hij in het interview met Esquire, dat overigens voornamelijk over zijn filmcarrière en zoon gaat, wel zijn voorkeur duidelijk. ,,Het is een zware dobber, vind je ook niet? Ik zou eigenlijk moeten gaan voor Trump… Clinton heeft verklaard dat zij in de voetsporen van Obama zal treden. Zij heeft ook veel geld verdiend aan de politiek. Zelf zou ik er geld voor over hebben om politicus te zijn.”

Door ravage

Abonneer
Laat het weten als er

*

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties