08

De NRC heeft maandag een spotprent over Abou Jahjah van haar website verwijderd die door de persoon in kwestie als vernederend wordt ervaren. Het dagblad voert, samen met de VPRO, een charmeoffensief voor de charlatan.

De cartoon in kwestie over de omstreden Abou Jahjah, door tekenaar Ruben Oppenheimer in een tweet omschreven als ‘een glimlachende wolf zonder schaapskleren’, werd vandaag geplaatst bij een door de in België woonachtige Libanees geschreven artikel in kwaliteitsboulevardblad NRC. Hierin spreekt hij op slijmerige wijze zijn dankbaarheid uit voor de VPRO die hem onlangs in een avondvullend tv-programma volop de gelegenheid bood te ontkrachten dat de man ‘een wolf in schaapskleren’ is.

De door Jahjah gewraakte cartoon toont een grote boze wolf die het opengesneden lijk van een van de drie biggetjes op zijn rug draagt. In het gezicht van de grote boze wolf is de beeltenis van Jahjah verwerkt. De Libanees sprak op Twitter onmiddellijk zijn afschuw uit over de cartoon. Adjunct-hoofdredacteur Egbert Kalse van de NRC laat weten dat de beslissing tot verwijdering is genomen om de discussie of Jahjah wel of niet een wolf in schaapskleren is, niet opnieuw aan te zwengelen.

Met andere woorden: De NRC, die Jahjah de afgelopen weken volop de hemel heeft ingeprezen naar aanleiding van diens ‘dappere en glorieuze’ tv-optreden, zegt nu basta! tegen critici van de antisemiet. Het heeft er alle schijn van dat de politiek-correcte media, onder aanvoering van VPRO/NRC, met een charmeoffensief deze charlatan tot boegbeeld hebben uitgeroepen van de bij tijd en wijlen zeer onwelriekende strijd tegen vermeend racisme in de samenleving. We gaan ongetwijfeld nog veel horen van Movement X(enofoob).

Ook de Marokkaanse schrijver Abdelkader Benali is ‘verwijderd’. Hij maakt niet langer deel uit van de jury die de beste politieke tekening voor de jaarlijkse Inktspotprijs moet beoordelen. Dit om de schijn van partijdigheid te voorkomen, meldt de stichting Pers & Prent op haar website. Aanleiding is een door Benali verspreide tweet over de spotprent van Jahjah met de tekst ‘die cartoonist zou in de Nazi-tijd zich werkelijk hebben uitgeleefd’. Pijnlijk, daar de gehele familie Oppenheimer tijdens de Tweede Wereldoorlog is vermoord.

Door ravage

Abonneer
Laat het weten als er

*

7 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Wilem
7 jaren geleden

Mooie cartoon, en hij klopt als een bus

Sjun Demartelaere
7 jaren geleden

Uitstekende analyse. Goed dat de tekening via alle mogelijke kanalen verspreid wordt om nog maar eens te verhelderen dat niet in het NRC wel op het www en beklijvende meme wordt om politiek correcte censuur mee te duiden.

Anoniem
7 jaren geleden

Hypocrieten!
Antisemitische Ravage.
http://www.doorbraak.eu/gebladerte/10748f46.htm

Dirk
7 jaren geleden

Het is ongelofelijk hoe een onbeduidend persoon als Abou Jahjah op een voetstuk wordt geplaatst door high-brow media als VPRO en NRC Handelsblad. Het geeft te denken welke motieven een rol spelen bij de promotie van deze persoon. Is er dan echt geen andere persoon die de rol(?) van Jahjah kan vervullen??

knarfist
7 jaren geleden
Antwoord aan  Dirk

Abou blabla klinkt een beetje als de Winter.
Laten we er maar op hopen dat het rechts niet in de kaart speelt.
Lezen jullie mee joke astrid peter baard (enge) eric und so weither.

Nizam Cabbar
7 jaren geleden

Ik zeg: Leve het joodse volk en weg met het zionisme, de zionisten en de zionistische projecten!

Dat is ook wat Dyab Abuyahya zegt.

Maar de zionisten vinden het nodig om dit iedere keer weer op onbeschofte wijze te verdraaien.

Het is duidelijk: Het doelwit van de zionisten is niet de kritiek maar de criticus.

De wereld heeft dit inmiddels door en dat is wat de zionisten in paniek drijft. Yesss!!!

Flip
7 jaren geleden

“NRC likt de kont van Abou Jahjah”
Aldus PVV-pijper Alex van Veen.