03

De Eerste Kamer is verdeeld over het wetsvoorstel ‘Cliëntenrechten bij elektronische verwerking van gegevens’, de opvolger van het Elektronisch Patiëntendossier. Dinsdag 4 oktober wordt erover gestemd.

De Eerste Kamer heeft dinsdag met minister Schippers (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) uitvoerig gedebatteerd over het wetsvoorstel ‘Cliëntenrechten bij elektronische verwerking van gegevens’. Het wetsvoorstel is in aangepaste vorm de opvolger van het wetsvoorstel voor de invoering van een Elektronisch Patiëntendossier (EPD) dat in 2011 door de Eerste Kamer werd verworpen.

Het voorliggende wetsvoorstel regelt vooral de randvoorwaarden voor een veilige uitwisseling van medische gegevens en legt zich niet vast op een systeem. Daarnaast regelt het wetsvoorstel het elektronische inzagerecht voor patiënten en hulpverleners, het verkrijgen van digitale afschriften van je eigen medisch dossier, het doen van aanvullingen in het eigen dossier en kent het zware sancties voor zorgverzekeraars die ten onrechte aan medische gegevens van patiënten komen.

De Eerste Kamer toonde zich verdeeld over het wetsvoorstel. Een deel van de senaat (VVD, CDA en PvdA) stemde in met het wetsvoorstel en gefaseerde invoering, een ander deel (PVV, SP, GL en PvdD) vindt dat er teveel onzekerheden aan kleven en niet duidelijk is of het wetsvoorstel een verbetering is ten opzichte van het eerdere verworpen EPD. Andere partijen, waaronder D66, spreken zich nog niet uit.

Senator Martens (CDA) memoreerde dat het wetsvoorstel voor patiënten van groot belang kan zijn, op voorwaarde dat de randvoorwaarden van privacy en veiligheid goed geregeld zijn, en dat de patiënt meer regie krijgt over de eigen medische gegevens. Senator Van Hattem (PVV) gaf aan dat het wetsvoorstel niet tegemoet komt aan de bezwaren die de Eerste Kamer in 2011 had bij verwerping van het eerdere voorstel. Senator Teunissen (PvdD) constateert dat dit wetsvoorstel een groot aantal bezwaren kent die staan ,,tussen droom en daad”.

Senator Gerkens (SP) uitte grote zorgen over het wetsvoorstel. Het voorstel komt voort uit de wens van de Eerste Kamer voor een grotere bescherming van de patiënt, maar diens positie wordt in eerste instantie verslechterd en we weten niet of het ook echt kan, aldus Gerkens. Zij pleit voor uitstel van invoering van het wetsvoorstel, omdat niet duidelijk is of het systeem voor gespecificeerde toestemming van patiënten voor uitwisseling van gegevens binnen drie jaar wel gereed is.

Nu over het wetsvoorstel op 4 oktober wordt gestemd, roept de campagnegroep Specifieke Toestemming op om ook de komende dagen de fracties van de partijen in de Eerste Kamer aan te schrijven met het verzoek tegen te stemmen. Hiertoe is een voorbeeldbrief voorhanden op hun website. ‘Als deze wet wordt aangenomen, zal ik dan ook waarschijnlijk al snel akkoord moeten gaan met verzwakking van mijn recht op privacy in de zorg’, vermeldt de protestbrief.

Door ravage

Abonneer
Laat het weten als er

*

1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Sandra Westrenen
7 jaren geleden

Als een slang in een kippenhok. VVD en vooral Exit Schippers liggen in bed met de Farmaboeren.
En hun natte droom is VN’s Global Heallthcare.

Kinderen vanaf 3 jaar al volstoppen met drugs als Ritalin – permanente staatscontrole en interventies. Totale Gentherapie, en Globale DNA-databanken, maken onderdeel uit van deze reeds in detail opgestelde blauwdrukken.

Exit Schippers, zij is hiervan goed op de hoogte – of moét dat zijn – en houdt dat voor de Kamer achter.
http://boinnk.nl/115720/ziek-en-onproductief-amerika-de-nieuwe-norm-nederland-volgt-de-vs/
WHO donors (US, Gates Foundation, UK, Norway, Canada, EC, GAVI and Roche) Setting the agenda for global public health:
http://keionline.org/node/839
http://www.wanttoknow.nl/overige/farmaceutische-industrie-woekert-binnen-de-overheid/

De Kaders:
“TPP will also allow pharmaceutical companies to push drugs and force them into markets where, ordinarily, they could be rejected as unsafe.
The problem? Well, how about this:
every year, in the US, by a conservative assessment, medical drugs kill 106,000 people

Globalism and the push for mandatory universal vaccination
In many previous articles, I have established a number of facts about vaccines.
They are not safe. They are not effective.”
They were not responsible for the major decline in so-called contagious diseases. Fraud, Vaccinegate
TPP death pool: more pharmaceutical destruction is coming

drug companies will be able to sue governments, in private tribunals

a landmark review, published in the Journal of the American Medical Association on July 26, 2000, clearly states that FDA-approved drugs kill 106,000 Americans per year.
(Author, Dr. Barbara Starfield, “Is US health really the best in the world”)

two decades as an editor of The New England Journal of Medicine.
(Marcia Angell, MD, “Drug Companies and Doctors: A story of Corruption.” NY Review of Books, Jan. 15, 2009.)

So…with the TPP Treaty passed and ratified, you can expect, in phase two, a much larger bureaucracy, among the 12 member nations, to push for and insist on release of medical drugs that kill and maim.”

Dít alles moet eerst uitvoerig en openbaar bediscussieerd worden (vuurwerk) in de Kamers alvorens het Nederlandse volk moedwillig als proefkonijnen, of zelfs dat niet – regelrecht ‘vee voor de slacht’ – aan de ‘Mengele’ farma-chemie boeren van de VN bloot te stellen.

Doen alsof deze misstanden überhaupt niet bestaan, is medeplichtigheid aan misdaden tegen de mensheid.