15

In een ultieme poging om de EU en Wallonië de komende week alsnog nader tot elkaar te brengen in de netelige CETA-kwestie, deed de Canadese minister van Handel vrijdag huilie huilie voor de tv-camera’s.

De Canadese minister van Handel Chrysta Freeland heeft vrijdagmiddag na urenlang onderhandelen met de Waalse regering over het omstreden vrijhandelsverdrag van de EU en Canada (CETA) haar koffers gepakt. Volgens Belgische media zei ze bij haar vertrek dat de gesprekken met Wallonië zijn beëindigd en mislukt. „Ik ben teleurgesteld”, aldus een snotterende Freeland. ,,Ik ga nu terug naar huis en mijn drie kindertjes met lege handen.”

Politici kunnen zo doortrapt zijn om hun zin (lees: miljardendeal) te krijgen. Alsof deze uiterst ongepaste vertoning niet genoeg was, spoorde zij de EU aan de komende week Wallonië over de streep te trekken zodat ook België op 27 oktober CETA zal ondertekenen, samen met de overige 27 volgzame EU-lidstaten. ,,Het lijkt duidelijk voor mij en voor Canada dat de Europese Unie momenteel niet in staat is om een internationaal akkoord te sluiten, zelfs niet met een land als Canada dat dezelfde waarden heeft.”

Eerder op de dag zei de Waalse premier Paul Magnette in het Waalse parlement dat er „een wil is om vooruit te gaan, maar er is geen akkoord.” Canada en de EU boden Wallonië op dat moment onvoldoende om in te stemmen met CETA. Door het aanhoudende verzet van de Walen lijkt ondertekening van het verdrag op 27 oktober in Brussel steeds minder aannemelijk. ,,Ik begrijp dat Canada na zeven jaar onderhandelen teleurgesteld reageert maar wij zijn als Wallonië pas sinds vijftien dagen bij dit dossier betrokken”, aldus Magnette.

Het verloopt traag, erkende rasoptimist premier Rutte na afloop van de EU-top. De besprekingen met Wallonië om in te stemmen met CETA verlopen moeizaam. ,,Dat is niet fraai, maar het gaat wel in alle openheid. Europa maakt heel zichtbaar de worst, dat geeft niet, als er maar goede worst uitkomt.” De Belgische premier Michel wilde na afloop niet veel kwijt over de besprekingen. ,,Ik wil geen olie op het vuur gooien, maar we moeten wel laten zien dat de EU functioneert. Dat we nog beslissingen kunnen nemen over dit soort verdragen.”

Op de achtergrond is Brexit hardnekkig aanwezig, waarover ook op de EU-top volop is gepraat. ,,Iedereen weet dat we de komende tijd gaan spreken over de toekomstige relatie tussen Groot-Brittannië en de EU”, aldus Michel. ,,Als we het nu niet eens kunnen worden over een handelsverdrag met Canada, dan worden de discussies over de Brexit ook erg ingewikkeld.” De ngo’s die zich al jaren verzetten tegen CETA/TTIP hebben vooralsnog geen commentaren verspreid naar aanleiding van het heuglijke nieuws uit Brussel. Waarschijnlijk stomdronken van geluk, laten we het daar maar op houden.

Door ravage

Abonneer
Laat het weten als er

*

2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

[…] Wallonië houdt voorlopig stand aangaande CETA! Daar kan Nederland nog iets van […]

Sandra Westrenen
7 jaren geleden

Een minister, van Handel, met de naar ‘Vrijland’- heeft de opdracht ‘Vrijhandel’ – in het geheim – ff door te drukken. . . .

Mensen die liegen betrap je altijd op dat zij zichzelf tegenspreken.
In dit korte stukje stuit je meteen al een vb. daarvan. Zo stelt zij (feitenvrij) als dat Canada de zelfde waarden respecteert als de EU.

Helemaal niet! Zo is Canada wereldcampioen de aardbol vervuilen met gmo’s. Een hardnekkige lobbyist daarvoor – dus pertinente ánti-democratisch.
De bevolking, en zelfs de leiders, in de EU hebben juist wél oog voor mens en milieu.

Wat velen niet beseffen is de kwalijke rol die Canada speelt – over de hele wereld – in ecocide. Roofbouw op de planeet. Het huisvest – niet toevallig – de meest beruchte mijnbouw tycoons.
Teerzanden, fracking, uranium mijnen, goud mijnbouw over de hele wereld – en mee de grote aanstoker in de plundering van Oekraine. Waarvoor Soros/IMF óns heeft gedwongen niet alleen kredieten te verstrekken aan de oligarchen, maar bovendien zelfs garant te staan voor hun roofbouw activiteiten.

Ook weing bekend is dat deze mijnbouw tycoons – met steun van de VN, NAVO, de Koninkrijken in de wereld – prive-legers inhuren om de weg VRIJ te maken. Zo gaan zij o.a. tekeer in Mongolië, Z-Afrika, Mali, Liberia, de Kaukasus, Brazilië, etc.

hint: “Since the early 1990’s, consortiums involving Centerra Gold (Canada/USA), Purram Mining (China), BHP-Billeton (USA), Rio Tinto [67] (Australia/UK/Canada), Itochu (Japan), Barrick Gold [68] (Canada/USA), Hunnu Coal (Australia), Xanadu (Australia), Cold Gold Mongolia (New Zealand), and many more, have snatched up mining and petroleum concessions.
Many of these corporations are synonymous with environmental destruction and human rights atrocities all over the world.
http://www.business-mongolia.com/mongolia/2011/03/10/goldman-prizewinner-shoots-up-foreign-mining-firms-in-mongolia/

Wie was de eerste leider van het V.N. Milieu Agentschap? Maurice Strong.
Wie was het hoofd v/d 1992 Earth Summit in Brazil? Maurice Strong.
Wie schreef het hoogst invloedrijke milieurapport ´Our Common Future´, algemeen bekend onder de naam ´het Bruntland Report’?
Maurice Strong’s CANADESE collega, Jim MacNeil, ‘adviseur’ voor de Rio Summit.

Wie schreef het document ‘’Global 2000 Report To The President”, onder de Carter regering?
Cyrus Vance (CFR, TC, Bil) e.a. Brotherhood personeel.
In 1978, kwam de Club v. Rome met ´the Global 2000 Report´.
Een draconisch plan om de wereldbevolking te decimeren dmv. oorlogen, honger, ziekten en plagen. HIV en AIDS verspreiden was deel van dit plan.

Het ´post-industrial zero growth plan´ behelst grotendeels lamleggen van de industrie in de VS om ons klaar te maken voor de fascistische wereldregering.

The Club of Rome werkt nauw samen met de NATO is feitelijk de onzichtbare raad die NATO achter de schermen bestuurt.

Dat is de ware reden dat CETA in het geheim wordt beklonken. En dat het nu – tegen kerst – wordt doorgedrukt.
Het is uit-de-aard tevens de blauwdruk voor onze toekomst onder Stalinistisch dictatuur, en anti-Christelijk – atheïstisch zelfs.
Die 2 zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.
De monopolitiek, Paars, VVD+PvdA (Bilderberg) nog gestut door de gecontroleerde oppositie is unaniem voor deze Stalinistische, atheïstische toekomst. Eén front tegen het volk, de belastingbetalers.