20

De in 2014 verongelukte lijnvlucht MH17 had 1400 kilo lithium-ion batterijen aan boord, een uiterst brandbare cocktail. Zowel de Onderzoeksraad voor Veiligheid als het JIT hebben hier geen melding van gemaakt.

Uit vrachtbrieven van vlucht MH17, die het Centrum voor Geopolitiek (CvG) zaterdag in handen kreeg, blijkt dat er een lading van 1400 kg lithium-ion batterijen (of accu’s) in het vrachtruim aan boord was. Van deze batterijen is bekend dat zij spontaan kunnen ontbranden en vervolgens kunnen leiden tot heftige explosies. De Onderzoeksraad voor Veiligheid (OvV) heeft van deze lading opvallend genoeg geen melding gemaakt in het in oktober 2015 gepresenteerde rapport over de mogelijke oorzaken van het neerstorten van MH17.

Deze vondst werpt volgens het Centrum voor Geopolitiek nieuw licht op de manier waarop publiek en politiek door de rechterlijke macht worden voorgelicht over de vliegramp. ‘De OvV heeft de vrachtbrieven ingezien en meldde in haar eindrapport dat er geen gevaarlijke goederen aan boord waren, behalve één klein ongevaarlijk batterijtje. Waarom deze vreemde verwijzing naar één batterijtje en het zwijgen van de OvV over 1400 kg lithium-ion? Heeft deze lading met de oorzaak van de ramp te maken?’, vraagt men zich af.

Volgens het Centrum voor Geopolitiek zegt de onbesproken gevaarlijke lading ook iets over de werkwijze van het Joint Investigation Team die een maand geleden hun bevindingen presenteerde. ‘Hoewel deze vracht niet de oorzaak van de ramp hoeft te zijn, is het ontbreken van een beschouwing hierover op z’n zachtst gezegd opmerkelijk. Op zijn website geeft het JIT minutieuze uitleg over allerlei gegevens die voor het onderzoek zijn gebruikt. Over de explosie-gevaarlijke batterijen wordt echter met geen woord gerept. Het feit dat zowel het JIT als de OvV zwijgen over zoiets belangrijks voedt twijfel aan de betrouwbaarheid van hun bevindingen’, aldus het centrum.

Voorafgaand aan de ramp is in luchtvaartorganisaties jarenlang gedebatteerd of lithium-ion transporten verboden moeten worden. Veertien dagen na de MH17-ramp heeft het Amerikaanse Ministerie van Transport nieuwe richtlijnen uitgegeven voor het vervoer van dit soort batterij-ladingen in passagiersvluchten. Internationale luchtvaartorganisaties namen de richtlijnen enkele maanden later over. De vrachtbrieven die het Centrum voor Geopolitiek in handen heeft gekregen, werden direct na de ramp door een particulier vanaf de website van de betrokken luchtvaartmaatschappij Malaysia Airlines gekopieerd. Twee dagen later waren ze van de website verdwenen.

Door ravage

Abonneer
Laat het weten als er

*

5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Sandra Westrenen
7 jaren geleden

het Centrum voor Geopolitiek (CvG). Gisteren opgericht? Lijkt mij broodje aap.
De leggers van de onderste steen, dat zijn BN-ers. De ‘Story Telling’ is kennelijk hiermee weer een nieuwe wending gegeven, om oneindig te continueren.
De leggers van de onderste steen dirigeren het onderzoek; waar ze ook hun lichten op richten – alles gevonden/gefabriceerd, nergens zien ze de onderste steen . . . . .

Misschien moet ik hun geheugen wat opfrissen:
jaren voor 2014 start de CIA ‘Operation TechCamp’, subversie van binnenuit, $5 miljard besteedt het State Department aan de programmering van ‘revolutie managers’,
http://investmentwatchblog.com/proof-of-us-sponsored-coup-in-ukraine-ukrainian-politician-before-the-violent-demonstrations-on-maidan-us-embassy-in-kiev-ran-a-project-called-techcamp-to-train-activists-in-organizing-protests/

febr. 2014: Canada sluit een zgn. ‘vrij’handelsverdrag met Oekraïne (Janukovitsj)
mei. 2014 Shell deal van €10milj. voor fracking, Rutte en Janukovitsj hefffen breed lachten een glas – voorwaarde: Oekraine met de lokale bevolking deporteren en de concessie vrij maken van lastige bewoners.
juli 2014. Grootschalig oefening door NAVO, pal aan grenzen Rusland; van Baltische Zee tot Zwarte Zee; 3 voudige dekking door radarsystemen. Spionage satellieten, AWACS, de nationale lucht-verkeersleiding, en de US Navy in de Zwarte Zee.
3 systemen die een BUK over ‘t hoofd zouden hebben gezien, terwijl die systemen specifiek zijn ontwikkeld om dergelijke situaties te beantwoorden . . . .

Het was meteen al duidelijk; de officiele story telling rammelt aan alle kanten. De onderste stenenleggers blijven juist die story erin hameren.
MH17 wordt op Schiphol vliegklaar gemaakt, volgt bevreemdende koers, boven de Donbass nog wat bevreemdende manouvres,
zodra het toestel onder verdachte omstandigheden neerkomt –
wijst ‘LGBT’ Fran Timmermans en zijn neo-con buddy’s meteen al – zeker weten – naar Putin, zonder 1 spoor van bewijs!
Dat wordt door Kerry al snel – noodgedwongen – herroepen.

Meteen begint Kiev op de plaats delict een offensief. Fran Timmermans belet berging en recherche. Heel lang. weken, maanden. Tot de sneeuw valt, en sporen zijn gewist.

Ondertussen stromen de roofkapitalisten onder IMF courtesy het land binnen. Oorlogsmisdadiger Soros voorop. Kiev kan met instemming van het Westen, en de Navo, razzia’s houden onder etnische Russen, verzetstrijders, en journalisten bedreigen, mishandelen, opsluiten, neerschieten zelfs.
Zo brengen “wij” ‘democratie’ naar een voorheen redelijk stabiel land, dat zichzelf behoorlijk kon redden.

The Soros memo makes clear he has his eyes on the Ukrainian state gas and energy monopoly, Naftogaz.
He writes, “The centerpiece of economic reforms will be the reorganization of Naftogaz and the introduction of market pricing for all forms of energy, replacing hidden subsidies…”
In an earlier letter Soros wrote in December 2014 to both President Poroshenko and Prime Minister Yatsenyuk, Soros openly called for his Shock Therapy

The totality of what is revealed in the three hacked documents show that Soros is effectively the puppet-master pulling most of the strings in Kiev.

Soros also admitted to financing the 2013-2014 Maidan Square protests that brought the current government into power. McFaul, a specialist in organizing color revolutions, who later became US Ambassador to Russia, revealed:
Did Americans meddle in the internal affairs of Ukraine? Yes.
the CyberBerkut hacked papers show that: Soros’ NRC in effect is the vehicle to allow the President to override parliamentary debate to push through “reforms,” with the declared first priority being privatization of Naftogaz and raising gas prices drastically to Ukrainian industry and households, something the bankrupt country can hardly afford.

http://themillenniumreport.com/2015/06/russophobe-george-soros-destructively-directs-us-and-eu-policy-in-the-ukraine/

Guenevere
7 jaren geleden
Antwoord aan  Sandra Westrenen

Op zich knap dat iemand in een reactie zoveel wartaal uit kan slaan zonder dat er maar met één woord wordt ingegaan op de strekking van het nieuwsbericht. .

tikkie terug
7 jaren geleden
Antwoord aan  Sandra Westrenen

Goed zo Sandra.
Ga ook eens kijken op de .gov sites waar je de agenda’s kan vinden van hooggeplaatste VS personen, die voorafgaand aan het Maidan toestandje, de Oekraine bezochten.
Politiek stinkt. Altijd.

Brockhaus
7 jaren geleden

Beste ravage-webzine,

Onderzoek de termen uit de vrachtbrief eens goed. Er staat onder andere dat:

“Lithium Ion Batteries in compliance with Section II of PI 966”

En wat zegt PI 966 nou:

“Lithium Ion Batteries Packed With Equipment … Limit per package: Pax A/C = 5 kg”

Of te wel, het zijn batterijen die behoren bij bepaalde electronica met een maximum gewicht van 5 kg. Alle batterijen van de passagiers bij elkaar zijn al meer dan dit gewicht.

Sensatie nieuws en complot theorie.

olddutchie
7 jaren geleden
Antwoord aan  Brockhaus

Meneer of mevrouw Brockhouse,

Mag ik u aanbevelen zelf eens goed de documenten te lezen voordat u uw mening aan anderen verkondigd?

Daarnaast, als u zich een klein beetje zou verdiepen in de zogenaamde ‘bewijslast’ van het JIT onderzoek, zult u zelf ook moeten concluderen dat hun verhaal aan alle kanten rammelt en er niet op alle vlakken de waarheid wordt verkondigd. Deze hele nare gebeurtenis is een politiek spel tussen de EU en Rusland, waar de EU Oekraine in bescherming neemt want hier is meer aan de hand dan wij denken of misschien wel willen weten. En daaarmee doel ik op de rol van Oekraine in dit hele verhaal. In mijn ogen zeer logisch dat Rusland moeite heeft met de betrokkenheid van Oekraine in het JIT onderzoek, een slager die zijn eigen vlees keurt. Helaas zijn de slachtoffers en nabestaanden van de MH17 tragedie de dupe van dit politieke spel want de waarheid zal hoogstwaarschijnlijk nooit boven water komen. Ook met dank aan onze regering en hun leider Mark Rutte en zijn boevenbende, want die zijn onderdeel van deze doofpot. En nee, ik ben geen communist, Rusland of Putin supporter. Ik geloof alleen in de waarheid, waar deze ook moge liggen….