01

GeenPeil roept burgers op bij de komende verkiezingen niet op VVD, PvdA en D66 te stemmen. Het kabinet zou vertragingstactieken toepassen om alsnog het via referendum afgewezen Oekraïne-verdrag te ratificeren.

In maart 2017 stemt naar verwachting tweederde van de bevolking op een kandidaat van de minst oetlullige partij die dan voorhanden is. Als het aan GeenPeil ligt zullen ruim 4,1 miljoen mensen – de opkomst voor het Oekraïne-referendum van 6 april dit jaar – in elk geval niet op ‘democratieverraders’ PvdA, VVD en D66 stemmen, noch op ‘alle overige partijen die medeplichtig zijn aan het negeren van de uitslag en het uitstellen van een antwoord op een democratisch referendum.’

De Tweede Kamer wilde voor 1 november weten hoe het kabinet (VVD/PvdA) omgaat met de uitslag van het referendum van april. Een meerderheid van de stemmers (61 procent) wees het Europese associatieverdrag met Oekraïne af. Het kabinet liet vorige week weten ‘in het landsbelang’ langer de tijd te willen nemen om een oplossing te zoeken voor het probleem met het Oekraïne-verdrag. Gladjanus Pechtold (D66) ging daarmee akkoord met de woorden: ‘Als Rutte kansen ziet om tot een goede oplossing te komen dan geven wij hem die tijd’.

‘Wéér zullen we maandenlang moeten wachten tot Rutte zijn geitenpaadjes en muizengaatjes heeft verkend. Het wordt tijd om het Leger des Peils uit de sluimerstand te halen’, reageert GeenPeil getergd. ‘We moeten wat doen, we hebben lang genoeg gewacht. We laten ons niet piepelen en gaan opnieuw campagne voeren!’ GeenPeil is van zins de landelijke verkiezingen in maart te gaan ‘bijsturen’. Om de boycot-campagne middels mediaspotjes e.d. te laten slagen is men een crowdfunding gestart die inmiddels al dik 21.000 euro in het laatje heeft gebracht.

De contra-aanval van GeenPeil op de ‘landverraders’ heeft er in elk geval voor gezorgd dat sinds vanochtend in het Torentje een akelige herfstdepressieatmosfeer hangt. Rutte zou frequent zijn toevlucht hebben gezocht tot het toilet, terwijl Asscher peentjes zwetend gesignaleerd is bij het verlaten van de lokale buurtsuper met een megapak pleepapier onder de arm. ‘Hoe nu te reageren, ik wil en zal de nieuwe minister-president zijn!’, zou Pechtoldje stampvoetend hebben uitgeschreeuwd.

Door ravage

Abonneer
Laat het weten als er

*

3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Martin
7 jaren geleden

Jemig, je zou bijna anti democraat worden. Toch maar weer blanco?

Pietje
7 jaren geleden
Antwoord aan  Martin

Met een blanco stem wrijven VVD, PvdA en D66 zich in hun handjes; het “niet-nadenken-al-jaren-hetzelfde-stemmende”-volk krijgt dan steeds meer invloed…

knarfist
7 jaren geleden
Antwoord aan  Pietje

Dat waren ook de partijen die pro kindhuwlijken waren.
Teiltje! iemand?