De Europese miljardensteun aan Oekraïne heeft weinig veranderd in het land, ondanks de roep om hervormingen. Dat blijkt uit een rapport van de Europese Rekenkamer.

De instabiele situatie in Oekraïne heeft een negatieve invloed gehad op de effectiviteit van de Europese steun, concludeert de Rekenkamer in een vandaag verschenen rapport. Daarin worden de publieke financiën, de strijd tegen corruptie en de gassector doorgelicht over een periode van 2007 tot 2015.

In 2014, na de Maidan-revolutie, zegde Europa 11,2 miljard euro toe over een periode van zeven jaar. Dat geld werd volgens de Europese controleurs vanwege de ontstane crisis te snel toegezegd ‘zonder eerst overeenstemming te bereiken over een strategie.’ Tussen 2007 en 2015 bestond de Europese steun voor 1,6 miljard euro uit giften. Er werd voor 3,4 miljard euro aan leningen verstrekt. De politiek instabiele situatie heeft nog steeds sterke impact op het hervormingsproces.

,,De Europese steun aan Oekraïne is een werk in uitvoering, ondanks goede inspanningen door de Commissie”, zegt Szabolcs Fazakas, lid van de Europese Rekenkamer en verantwoordelijk voor het rapport. ,,Tijdens ons onderzoek was er sterke politieke wil om het openbaar bestuur te hervormen. Maar veranderingen in het beleid hinderden de hervormingen en lage salarissen werkten corruptie in de hand.”

Des te meer reden voor Nederland om voet bij stuk te houden en het handelsverdrag met Oekraïne niet te ondertekenen. In Nederland stemde de bevolking in een referendum op 6 april 2016 tegen het verdrag, maar het kabinet twijfelt nog over de vraag of het de EU zal volgen of niet. Sinds 2014 is in Oekraïne wel enige vooruitgang geboekt op het gebied van overheidsfinanciën. Ook werd een ‘verbeterd corruptiebestrijdingskader’ aangetroffen.

Door ravage

Abonneer
Laat het weten als er

*

1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
War on Error
7 jaren geleden

Hallo, ‘hervormingen’ is bekende codetaal voor de IMF-blauwdruk. In de kern: verpaupering van de middenklasse, en verrijking van de rijken.
(Standaard) in het pakket: privatisering van de kroonjuwelen van het land dat geplunderd moet worden; de nutsbedrijven, infrastructuur, bodemschatten, etc.
En afbraak van de sociale vangnetten.
Verlaging lonen, breken/corrumperen vakbonden, uithollen arbeidsvoorwaarden

De EU zelf is – onmiskenbaar – corrupt tot op het bot. Die corruptie staat zelfs aan de basis van de machtsconcentratie in de EUSSR. De EU is gebaseerd op het 3de Rijk.

Die 11 mrd. naar de oligarchen in Kiev; dat komt door de subversieve rol die meervoudig oorlogsmisdadiger Soros speelt in de EU. Door Soros’ waanzinnige grote invloed werd de EU gedwongen garant te staan voor dat bedrag voor de malafide oligarchen – en hen in staat te stellen Oekraine te plunderen,
en als breekijzer te gebruiken om de EU leeg te trekken, en Rusland en de Russen te vernietigen.

Sinds Maidan zou het BBP van de Oekraine meer dan gehalveerd zijn.
Soros’s c.s. hebben Oekraine afgesneden van goedkoop gas in overvloed uit Rusland.
Daar is de Zionistische maffia ingedoken; zij leveren nu het gas tegen een veelvoud van het prijsniveau van voor 2014, en de onderste steen die in de Hofvijver is gedonderd.

Overal waar oorlog cq. genocide wordt georganiseerd, gevoed en geexploiteerd duiken de ‘usual suspects op’; m.n. de olieboren Exxon, Shell en B.P.
Wij hoesten de kosten op, zij gaan met de winsten aan de haal. W.O.2 in herhaling. Zelfde script, zelfde cast.

http://niburu.co/index.php?option=com_content&id=9372:bewijs-dat-george-soros-brein-achter-revolutie-kiev-is&Itemid=33
http://www.mintpressnews.com/george-soros-looks-to-co-own-ukraine/203866/

Stop ons zelf voor de gek te houden. De EU is het tegenovergestelde van democratisch. Het wordt 100% gedirigeerd door globalisten. Via de ECFR, EJC; kortom de nazi’s.
https://www.sott.net/article/295169-Bill-2451-Poroshenko-speaks-in-favor-of-internment-camps-for-Anti-Ukrainians
De Palestijnse genocide en de Russische genocide worden door de EU belastingbetalers gesubsidieerd:
http://www.texemarrs.com/082014/serpent_people_return.htm

Gek hè, wij laten ons belastingen opleggen – die de EU dan smijt naar meervoudige criminelen in een misdadig regime in Kiev – en dat dat gebruikt wordt om dat regime machtiger en misdadiger te maken. Het is gewoon beloning voor, en aanmoediging van misdadig gedrag.

Soros’ oplossing – geen grap! : oké, daarvoor krijgen jullie (de lidstaten die braaf meewerken) extra ruimte om jullie staatsschuld verder te doen oplopen . . . . .

Is dat in ons voordeel, denkt u? Ja? Denk nog es.