De Amerikaanse president Obama heeft donderdag een reeks sancties tegen Rusland ingesteld vanwege ‘beïnvloeding van de verkiezingen’. Zo zet de regering 35 Russen die voor inlichtingendiensten zouden werken het land uit.

Doodziek vanwege het verlies van de Democraten en kennelijk geïnspireerd geraakt door de zuiveringsmethoden van de Turkse despoot Erdogan, heeft Obama het bevel gegeven in totaal 96 Russen, diplomaten en gezinsleden, de VS uit te zetten. De 35 diplomaten worden ervan verdacht voor Russische inlichtingendiensten te hebben gewerkt die de Amerikaanse verkiezingen middels hackers zouden hebben beïnvloed ten gunste van de Republikeinen. Bewijs daarvoor is er vooralsnog niet.

Tegen de Russische geheime dienst FSB en de militaire inlichtingendienst GRU worden ook sancties getroffen. Vier topmensen van de GRU en drie bedrijven die materiële steun gegeven zouden hebben aan de cyberactiviteiten van de GRU staan op de sanctielijst. Verder sluiten de Amerikanen twee Russische centra in de staten Maryland en New York die volgens Obama voor inlichtingendoeleinden worden gebruikt. De Amerikaanse president zegt zich te beroepen op geheime informatie van de CIA.

Obama herhaalde donderdag dat Rusland „acties heeft ondernomen die bedoeld waren om het Amerikaanse verkiezingsproces te beïnvloeden.” Waar hij tot nog toe nog een kleine slag om de arm hield, zei hij ditmaal stellig dat „de diefstal en publicatie van gegevens alleen kan zijn aangestuurd door de hoogste niveaus van de Russische regering.” Rusland kan meer maatregelen tegemoet zien. „Sommige daarvan zullen niet worden bekendgemaakt”, aldus de wraakzuchtige president.

Dat de Amerikaanse sancties werden afgekondigd op dezelfde dag als het staakt-het-vuren in Syrië, dat zonder de VS tot stand kwam op initiatief van Rusland en Turkije, noemde de woordvoerster van Obama „symbolisch”. Het is de vraag hoe Obama’s opvolger Trump zal omgaan met de sancties. De aankomend president heeft bij herhaling duidelijk gemaakt dat hij de band met Rusland wil verbeteren en heeft daar ook bij de samenstelling van zijn regering blijk van gegeven.

Despoot Poetin zegt op zijn beurt geen Amerikanen uit te willen wijzen als vergelding. De Russische president zei vrijdag dat hij eerst wil bekijken hoe Trump zich opstelt tegenover Rusland zodra hij over drie weken president is. Poetin zegt het te betreuren dat Obama op deze manier zijn regeerperiode afsluit. De Russische senator Kosachiov drukte zich minder diplomatiek uit. Hij noemde de uitzetting „de laatste stuiptrekkingen van politieke lijken.”

Lees ook:
‘Fake News’, nieuw speeltje van de gedachtepolitie

Door ravage

Abonneer
Laat het weten als er

*

1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Sandra Westrenen
7 jaren geleden

‘grappig’ [not] Poetin ‘despoot’ noemen. Obama democratische dan? lol
Poetin is gewoon lid van dezelfde club. Zelfs de moord op 1 van zijn ambassadeurs grijpt hij niet ‘Pavlov’ aan als de heetgebakerde Yanks.
De Yanks zoeken nu oorlog met Rusland, én China.
Net als WOI, II zal ook III met een valse vlag worden afgetrapt. Want vijanden hebben we niet. Alleen rijkdommen die de globalisten (weer zeker ten koste van miljoenen makke Europeanen) willen stelen in de gebieden waarop zij het oog hebben laten vallen.

Kijk hier dan maar us. Er is gewoon geen hack, wel een lek! De complottheorie wordt verspreid om middels bepaalde stemmingmakerij de bolsjewiekse geo-politiek te realiseren; allemaal nep-nieuws, broodje aap van overheidswege:
dit is perfect door de media taboe verklaard, geheim gehouden – voor u:
Vladimir Fomenko, the 26-year-old owner of King Servers, a Russian-based web server company that has been alleged to have been involved in hacking the Democratic National Committee and computerized election systems in both Arizona and Illinois, recently spoke to American Free Press in an effort to demystify the controversy surrounding his company and cyberattacks purportedly carried out at the behest of the Russian government.
“Web hosting is a legal enterprise that is regulated by law,” Fomenko explained. “King Servers works in Russia, the U.S., and the Netherlands and complies with the laws of these countries.”
Neither the FBI nor any other U.S., Russian, or Dutch intelligence agency has contacted us,” Fomenko explained.

If the agencies were willing to know who was behind all of this, they could get the necessary server information by contacting the Dutch police.
They could do that if they needed facts, but there is a problem with facts and evidence in this story.” http://americanfreepress.net/owner-of-servers-implicated-in-dnc-hacks-says-no-one-is-interested-in-truth-behind-computer-crimes/

Dit zijn heel gevaarlijke praktijken – van enorme invloed voor alle bewoners van de planeet.

Oorlog is niet om u te beschermen. Het is de modus operandi van de Bolsjewieken (globalisten).