De man die oudejaarsnacht het enorme Hollywood-teken in Los Angeles aanpaste in ‘Hollyweed’ heeft zichzelf maandag aangegeven bij de politie. Hij kwam tot zijn daad uit de behoefte om ‘positiviteit te verspreiden in de wereld’.

De stunt van de 30-jarige Zachary Cole Fernandez kreeg wereldwijde aandacht. Hij beklom tijdens de jaarwisseling de heuvel ten noorden van Los Angeles en plaatste zeilen over de twee o’s om ze te laten lijken op e’s. Volgens lokale media wilden de mensen achter de actie de nieuwe legalisering van marihuana in Californië vieren. In november werd een voorstel goedgekeurd om wiet voor recreatief gebruik vanaf 1 januari 2017 legaal te mogen verkopen.

De politie beschouwde de aantasting van het Hollywood-teken aanvankelijk als vandalisme en ging op zoek naar de daders. Maandag meldde Fernandez, vergezeld door zijn advocaat, zich vrijwillig bij de politie. Hij werd hierbij gearresteerd omdat hij zich op verboden terrein had begeven. De aanklacht van vandalisme verviel omdat het teken niet is beschadigd. Op 15 februari moet Fernandez, die lokaal bekend staat als kunstenaar, zich verantwoorden voor een rechter.

,,In de eerste plaats deed ik het voor mezelf”, zegt Fernandez aan een verslaggever van de Hollywood Reporter. ,,Daarnaast was het een eerbetoon aan Daniel Finegood die hetzelfde deed in 1976.” Finegood was destijds kunststudent die pleitte voor versoepeling van de sancties die het gevolg waren van de marihuanawetgeving in Californië. ,,Finegood’s boodschap sprak mij aan en ik had het gevoel dat hetzelfde verhaal opnieuw moest worden verteld”, aldus Fernandez.

Het beroemde bord werd opgericht in 1923 en was oorspronkelijk genaamd ‘Hollywoodland’. Uitkijkend over Griffith Park maakten de vijftien meter hoge witte letters reclame voor een nieuwe woonwijk in de heuvels boven Los Angeles. In 2010 werd het teken bedreigd door een vastgoedproject, waardoor deze niet meer duidelijk zichtbaar zou zijn. Enkele Hollywood-sterren, alsmede de staat Californië, kochten de vastgoedhandelaar af.

Door ravage

Abonneer
Laat het weten als er

*

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties