| video | Roger Waters opent de aanval op Trump

De voormalige basgitarist van Pink Floyd haalde oktober vorig jaar tijdens een concert in Mexico-Stad de Amerikaanse president genadeloos onderuit.

Ruim 300.000 Mexicanen waren 1 oktober 2016 op Zócalo Square in Mexico-Stad getuige van een gratis optreden van de 73-jarige Roger Waters en zijn band. Door hem gecomponeerde fameuze nummers van Pink Floyd passeerden de revue, waaronder Pigs van het onheilspellende album Animals uit 1977. In die track schopt Waters flink tegen de schenen van moralisten, zelfverheerlijkenden en tirannen.

In Mexico-Stad had hij het met Pigs vooral gemunt op Donald Trump, de huidige Amerikaanse president die middenin de verkiezingscampagne al flink te keer ging en onder meer te kennen gaf een enorme muur te zullen bouwen tussen Mexico en de VS om de instroom van illegale Mexicanen tegen te gaan. De originele tekst van Pigs bleef intact, Trump werd met beelden en quotes te schande gemaakt.

‘The resistance begins today’, schreef Waters op 20 januari op zijn FB-pagina, terwijl de video-registratie van Pigs (Trump) online ging. Waters sloot Pigs af met de visuele boodschap ‘Trump eres un pendejo’, oftewel ‘Trump, you’re an asshole’. Intussen zitten de kinderen van Donald wel met een probleem

Voor de liefhebber, hier een registratie van het gehele concert waarvan de geluidskwaliteit beduidend minder is.

Share Button

3 Reacties op | video | Roger Waters opent de aanval op Trump

 • Sandra Westrenen schrijft:

  Raar; waar was die zak toen Obama illegale oorlogen over de hele wereld aan het voeren was?
  Het lijkt erop dat de oude rocker de retoriek van Soros – tegen vergoeding – propageert.

  Bono, Madonna, Broes, Schwarzenegger, DiCaprio, Elton John – zo maar een korte opsomming van beroemdheden die zich, zonder kennis van zaken, voor het karretje laten spannen van de globalisten.

  Allemaal waar, maar Obama, de Clintons – zonder kindermisbruik, sodomie, homofilie raak je gewoon niet tot de top, iig. in de Verdorven Staten.
  Teveel, en te walgelijk, om op te noemen; tip van de sluier:
  http://www.independent.co.uk/news/uk/politics/theresa-may-child-abuse-runs-through-british-society-like-a-stick-of-blackpool-rock-10108172.html

  Vergeet niet, de VS is zelf al sinds de nep-burgeroorlog, en de gekaapte vrijheidsverklaring, geen soevereine staat. De VS heeft geen regering, maar ‘slechts’ een ADMINISTRATIE.
  Je staat er niet eens meer bij stil; maar de democratie houdt op bij de Staten, die hebben nog wel een redelijk functionerende volksvertegenwoordiging.

  De Federale ADMINISTRATIE is een corporatie. Eigendom van de aandeelhouders, de bankiers. Geloof je niet? Trek zelf maar eens na.
  De president selecteert zelf de rechters van de ‘Supreme Court’; alleen een Senaatcommissie kan er nog voor gaan liggen – vrijwel nooit.

 • Sandra Westrenen schrijft:

  Inmiddels weet ik meer. Waters’ kritiek op Trump heeft niks te maken met de ngo-terreur door het Soros netwerk. Soros werkt een programma af om de VS van binnenuit te destabiliseren, chaos te organiseren en vervolgens exploiteren; en de VS als politiestaat over nemen.

  Ook weer door de gekochte media verzwegen, maar Water’s blijkt wél oprecht te zijn. Die zit zich al jaren in voor de medemens. Zo doet hij alles binnen zijn vermogens om de doodgezwegen genocide op de Palestijnen aan de kaak te stellen. Ere wie ere toekomt. Een nobel mens. De wereld zou er mooier uitzien als er meer mensen van dat kaliber op de planeet rond liepen.
  http://www.thedailybeast.com/articles/2015/09/29/this-wall-has-nothing-to-do-with-trump-pink-floyd-s-classic-reimagined.html
  http://www.salon.com/2014/03/17/roger_waters_why_i_must_speak_out_on_israel_palestine_and_bds/
  http://www.rollingstone.com/music/news/roger-waters-slams-bon-jovi-over-israel-concert-in-open-letter-20151002
  ‘Great guy’
  Verdient meer bekendheid.

  • knarfist schrijft:

   Sandra hoe denk je inmiddels over de axies van “links” pak em beet van de laatste 20 jaar?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*