Ook de heer A.P. te W., werkzaam bij dagcentrum Het Binnenhof, heeft recht op hulp

De politiek moet mensen het recht geven om iemand mee te nemen in het stemhokje. Daarvoor pleiten de zorgorganisaties Ieder(in), Mee NL en de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN).

Vrijwel de meeste Nederlanders die nog gaan stemmen hebben daarmee moeite omdat ze niet begrijpen hoe dat moet. Een vertrouwenspersoon kan hiervoor een oplossing bieden. „Mensen willen graag stemmen, nou ja, sommigen dan, maar verkiezingsprogramma’s worden als te lang en te moeilijk ervaren, het stembiljet als ontoegankelijk en de informatievoorziening als onvoldoende”, aldus de belangenbehartigers van het stemvee.

Volgens de zorginstanties zou een ouder, een wettelijke vertegenwoordiger of de voorzitter van het stembureau hulp kunnen bieden bij het inkleuren van alle rondjes. Behalve voor hulp in het stemhokje, pleiten de organisaties ook voor toegankelijkere stembiljetten.

Door ravage

3 gedachte over “‘Biedt de kiezer hulp in het stemhokje’”
    1. De Nederlandse taal in woord en beeld kan als kwetsend overkomen.
      Laten we dat dus liever niet meer doen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*