Tientallen activisten hebben het in het Australische zeezoogdierenpark Sea World aan de stok gekregen met bezoekers. Toeschouwers reageerden woest nadat betogers met spandoeken een dolfijnenshow verstoorden.

Een twintigtal dierenactivisten slaagde er zaterdagochtend in door de beveiliging van Sea World in Queensland te dringen, waarna men aan de rand van het waterbassin, waarin op dat moment een dolfijnenshow plaatsvond, spandoeken uitrolde. „Er is geen excuus voor het misbruik van dieren!”, scandeerden ze. De honderden toeschouwers, die geen zicht meer hadden op de show, werden opgeroepen hun geld bij de kassa terug te vorderen.

Zover kwam het niet, hun actie had een averechts effect. Toeschouwers keerden zich tegen hen in de vorm van luid boegeroep. Enkele toeschouwers namen het heft in eigen hand. Op videobeelden is te zien hoe mensen uit het publiek proberen om de spandoeken met opschriften als ‘gevangenschap is wreedheid’ af te pakken. „We hadden gerekend op enige vijandigheid, maar niet in deze mate”, zei een verbaasde actievoerder naderhand.

In Sea World worden zo’n dertig dolfijnen gehouden. Volgens de dierenrechtengroep Justice for Captives is Sea World een „wrede watergevangenis” waar de dieren worden uitgebuit voor commercieel gewin. „Als deze dolfijnen goed genoeg zijn om vernederende trucs voor menselijk vermaak en hebzucht uit te voeren, dan zijn ze ook goed genoeg om te worden vrijgelaten in het wild.” De betogers zijn uiteindelijk onder luid gejuich afgevoerd door beveiligers.

Door ravage

Abonneer
Laat het weten als er

*

2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Lezer van deze Ravage.
7 jaren geleden

Heel erg tof!!! Maar hier is er ook al wat protest, ook terecht. STOPPEN, met die pijn!
En nu vragen of ze met z’n allen naar Harderwijk komen zwemmen, niet met het vliegtuig, dat is ook TUIG.
Vrees het ergste, hoe ze daar met vluchtelingen omgaan, HELP.

knarfist
7 jaren geleden

Ze gaan daar niet met “vluchtelingen” om ieder bootje met migranten wordt daar stelselmatig terug gestuurd.
Gevolg dat niemand het nog probeert er en er dus ook niemand meer verzuipt.