De afgelopen dagen reageerden de media massaal op het RTL-interview met de broer van Geert Wilders. Dit terwijl het politiek inhoudelijk irrelevant nieuws is, omdat zijn broer nu eenmaal geen politieke invloed uitoefent op Wilders of het beleid van diens PVV. Het lijkt mij logischer indien de media zich drukker maken over de mogelijk discutabele belangen verstrengelende functies van familieleden van politici.

Neem nou PvdA-lijsttrekker Lodewijk Asscher. Zijn moeder, Irene Asscher, is nota bene commissaris bij tabaksproducent Philip Morris. Volgens haar eigen woorden hebben haar kinderen, dus ook Lodewijk, geen problemen met deze uiterst dubieuze baan. Sterker, Lodewijk is trots op zijn machtige moeder en haar topbaan bij de Amerikaanse tabaksproducent.

Irene Asscher is inmiddels ook ruim drie jaar voorzitter van de Museumvereniging die buitensporig wordt gesponsord door dezelfde tabaksindustrie. Waar rook is, is vuur. Lodewijk Asscher zou op zijn minst publiekelijk in woord en daad afstand moeten nemen van deze, ethisch gezien, zeer kwalijke lobbyactiviteiten van zijn moeder en duidelijk maken dat dit diametraal ingaat tegen het huidige anti-tabaksbeleid van de PvdA.

Peter de Kort

Door ravage

Abonneer
Laat het weten als er

*

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties