Tijdens de carnavalsoptocht in Keulen waren meerdere praalwagens te zien waarop Erdogan het mikpunt was van politieke spot

Politici van de Turkse dictatoriale AKP-partij sporen deze weken hun nederige onderdanen in Duitsland, Oostenrijk en Nederland ertoe aan ‘ja’ te stemmen voor een ‘volksraadpleging’ over de Turkse grondwet.

De islamistische dictator Erdogan heeft 16 april aangewezen voor het houden van een ‘referendum’, onder andere over de vraag of de Turkse grondwet moet worden veranderd en het land moet overstappen op een presidentieel systeem. Dat zou Erdogan nog meer macht geven. Het betreft hier een schijnreferendum aangezien politieke tegenstanders sinds de vermeende couppoging van vorige zomer monddood zijn gemaakt, gevangen zijn gezet, de pers vrijwel volledig in handen is gekomen van de heersende AKP en nee-stemmen taboe is.

Desondanks is Erdogan er alles aan gelegen om ook de circa 1,4 miljoen Turken woonachtig in Duitsland, 240.000 in Nederland en 160.000 in Oostenrijk ‘ja’ te laten stemmen. Daartoe worden pro-AKP verenigingen en instellingen aangespoord om ook nu weer, zoals te doen gebruikelijk in het kader van verkiezingen, de EU-immigranten te begeleiden in hun gang naar de stembuslokalen (consulaten) met allerlei door Turkije gefinancierde (vervoers)middelen.

Voornaam onderdeel van de ja-campagne is de inzet van Turkse politici die AKP-bijeenkomsten op komen luisteren. Oostenrijk echter stelt momenteel paal en perk aan dit soort politieke progandapraktijken. Sebastian Kurz, minister van Buitenlandse Zaken, zei zondag dat hij dit ongewenst vindt. Volgens de christen-democraat zou de pr-toer de spanningen tussen de Turken in Oostenrijk aanwakkeren en hun integratie schaden. Hierop liet Erdogan weten de woorden van Kurz ‘zorgwekkend, racistisch, islamofobisch en partijdig’ te vinden.

Angela Merkel daarentegen zit niet te wachten op een diplomatieke rel met haar belangrijke NAVO-bondgenoot. De Duitse bondskanselier heeft Erdogan hard nodig voor de uitvoering van de omstreden vluchtelingendeal tussen Europa en Turkije. In Berlijn wacht men een officieel campagneverzoek van Erdogan af. Eerdere bezoeken van Erdogan leidden tot grote ophef, met name nadat de AKP-leider in 2010 zijn Turkse aanhang opriep zich niet te assimileren in Duitsland.

Naast Erdogan willen ook ministers uit zijn staf toespraken houden in steden als Keulen en Gaggenau in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen. In Keulen werd zondag de Turkse minister van Economische Zaken Nihat Zeybekci verwacht. Maar het stadsbestuur heeft de manifestatie om een politiek-correcte reden verboden. Er zouden fouten zijn gemaakt bij het indienen van een verzoek om de manifestatie te mogen houden.

Ook het gemeentebestuur van Gaggenau voert procedurele redenen aan om een AKP-manifestatie te verbieden. Daar zou de Turkse minister van Justitie Bekir Bozdag een toespraak houden. Tijdens de carnavalsoptocht van afgelopen weekeinde werd onder meer in Keulen op diverse praalwagens de spot gedreven met de Turkse dictator, iets dat zelfs de Nederlandse staatsomroep niet is ontgaan. Het moet niet gekker worden.

Het is vooralsnog onbekend of Erdogan dan wel zijn Ottomaanse stafleden Nederland aan zullen doen. Wel stellen AKP-verenigingen alles in het werk om de alhier woonachtige Turken ‘ja’ te doen stemmen. Zo werden vorige week busreizen georganiseerd naar het Duitse Oberhausen waar de Turkse premier Yildirim een rede hield over het aanstaande Turkse referendum in april. ‘Wie van zijn land houdt, stemt ja!’, riep Yildirim tegen de tienduizend aanwezigen op.

Door ravage

Abonneer
Laat het weten als er

*

2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
knarfist
7 jaren geleden

Wat me opvalt is dat er geen namen meer staan bij stukkies op Ravage!
Mag dat niet van allah of zo?

Sandra Westrenen
7 jaren geleden

gaat om de inhoud hier, goochem.

Tekenend, dat de EU regeringsleiders zich door Erdogangster (ISIS-huisvester en bevoorrader, genocide ontkenner) zo laten schofferen. Hij noemt Merkel luid en duidelijk ‘nazi’. Wat hij zegt, is hij zelf. Inreisverbod cq. arrestatiebevel voor de persona non grata tevens oorlogsmisdadiger. Eerst de journalisten, oppositieleden, en wegens burgers die zijn opgepakt omdat ze kritisch zijn over de agressieve politiek, vrijlaten – dan zal hij eventueel hartelijk welkom zijn.

De media houden ons zorgvuldig onwetend over het politiek geweld achter de schermen in Turkije. Dít moeten ieder Turk en Nederlander wél weten!:

“since his power grab, Recep Erdogan has cracked down on military officers, academics, journalists, businessmen and other opponents of the AKP. At the same time, Erdogan has dramatically increased the budget of the country’s intelligence agency: “The government is planning a 48 percent increase in spending for the National Intelligence Agency (MIT) in 2016, on top of a 419 percent increase over the past decade,” Marshall notes.

Furthermore, Erdogan is seeking support from the National Action Party (MHP), and its paramilitary wing — the Grey Wolves.
SOTT: international body of 152 volunteer editors https://www.sott.net/article/312081-Erdogans-deep-state-revival-Ankara-creating-monsters-in-menacing-power-grab

“In his native Turkey, Gulen’s vast fortune has been used to create the Justice and Democratic Party (Adalet ve Kalkinma, AKP), which has gained control of the government…
“Abdullah Gul, Turkey’s first Islamist President, is a Gulen disciple along with Prime Minister Recep Tayyip Erdogan, and Yusuf Ziya Ozcan, the head of Turkey’s Council of Higher Education…
http://www.shoah.org.uk/2011/11/13/turkeys-erdogan-is-jewish/

“It [deep state] represents a direct threat not only to Turkish democracy, but to Turkey’s neighbors and NATO allies, who will bear the consequences of Erdogan’s ever-more risky, erratic and self-serving policies,” US author concludes.
https://www.sott.net/article/318256-US-proxy-terror-armies-re-branded-as-moderates-All-part-of-Plan-B-in-Syria

WAYNE MADSEN | 26.10.2011 | WORLD
The Dönmeh: The Middle East’s Most Whispered Secret (Part II) http://www.strategic-culture.org/news/2011/10/26/the-doenmeh-the-middle-easts-most-whispered-secret-part-ii.html

Onvergeeflijk dat de Nederlandse regering hiermee (stilzwijgend) instemt, veelzeggend!
According to a report by the Turkish Journalists Association, 500 journalists were fired in Turkey in 2015;
70 others were subjected to physical violence.
Thirty journalists remain in prison, mostly on charges of “terrorism.”
There are also many journalists among the 1,845 Turks who have been investigated or prosecuted for insulting President Recep Tayyip Erdogan since he was elected in August 2014.

leestip:
In his 2007 bestseller book, The Children of Moses, quirky Turkish writer Ergun Poyraz, was later sentenced to 29 years in prison for “conspiring” against the government. http://aanirfan.blogspot.ca/2014/08/turks-elect-jewish-president.html