Gezocht: street artists, activisten, burgerlijk ongehoorzamen en vrolijke plakkers voor de oprichting van ‘A Paper Monument for the Paperless’

We Are Here is de verzamelnaam van een groep vluchtelingen in Amsterdam die vanuit de Nederlandse overheid geen onderdak krijgt maar ook niet mag werken en dus op straat zou moet leven. De groep heeft besloten de onmenselijke situatie waarin zij leven zichtbaar te maken. Dit door zich niet langer te verschuilen maar juist de situatie van afgewezen maar onuitzetbare vluchtelingen in Nederland aan de kaak te stellen. Dankzij de mentale kracht van deze vluchtelingen en de hulp van vele supporters, bestaat de groep al zo’n vijf jaar.

‘A Paper Monument for the Paperless’ is een monument in wording dat meer zichtbaarheid en aandacht moet genereren voor deze anonieme groep ongedocumenteerden. Iedereen kan daar vanaf nu een steentje aan bijdragen door een A2-formaat posterset (in de vorm van een krant met 31 houtsnede portretten van deze vluchtelingen, gemaakt door een diverse groep kunstenaars en illustratoren) op te vragen en rond te plakken, aan te bieden aan je gemeentebestuur of anderszins publiekelijk te verspreiden. En/of mee te denken hoe via media (online, lokale krant of radio) meer ruchtbaarheid aan dit initiatief kan worden gegeven.

Als je een idee hebt hoe je de kranten c.q. posters zou kunnen inzetten, in welke stad je ze zou willen verspreiden, je postadres en het aantal kranten dat je zou willen ontvangen (gezien dat we een no-budget initiatief zijn vragen we in dat geval een kleine donatie voor de verzendkosten). Een afspraak maken om de kranten gratis in Amsterdam op te halen kan ook. Mocht je potentiële mede-plakkers of andere geïnteresseerden kennen, breng ze dan graag op de hoogte van deze oproep.

Meedoen? Neem contact op met sociaal kunstenaar en initiatiefnemer Domenique Himmelsbach de Vries, e-mail: info@himmelsbach.nl

Door ravage

Abonneer
Laat het weten als er

*

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties