@RLOppenheimer

De elite heeft het maar druk met hun strijd tegen het populisme. Vorige maand een March for Sience tegen Trump, vandaag roepen Hollandse elitevrouwen adverteerders op om de website GeenStijl te boycotten. GS zien ze als een dependance van de Amerikaanse website Breitbart die bully Trump in het zadel hielp. Bedrijven moeten ‘verantwoordelijkheid nemen’ en ‘reclame terugtrekken van de seksistische GS en Dumpert.nl’. Niemand nam aanstoot aan de pin-up foto’s en filmpjes, totdat de columnist Rosanne Hertzberger (NRC) en journalist Loes Reijmer (de Volkskrant) een gat in de markt zagen. Beter gezegd, hun bazen zagen dat.

Waar Hertzberger & co op hoopten, gebeurde: zo gauw het om politiek correcte vrouwen van de NRC en de VK gaat, bezigen ‘reaguurders’ op GS seksistische taal. Het liefst zien NRC en de VK (deze actie wordt natuurlijk aangestuurd door de hoofdredacteuren Peter Vandermeersch en Philippe Remarque) de gehele Telegraaf Media Groep, nochtans eigenaar van GS, ten onder gaan. Zodat de stem van het redelijke midden overwint en tegelijk wat van de adverteerdersmarkt afgesnoept kan worden.

Toen ik de boycotoproep las, kwam een onbehaaglijk gevoel opzetten veroorzaakt door een vals en venijnig soort gelegenheidsfeminisme van verwende elitevrouwtjes die nu hoopvol op een bonus zitten te wachten van hun bazen. NRC/VK proberen in feite hun collega GS brodeloos te maken. Hun columnisten kunnen het niet met woorden, dan maar de adverteerders chanteren met hun zogenaamde goede naam die ze te grabbel gooien. Een ordinaire machtsstrijd verpakt in oprecht klinkende termen als ‘seksisme’ en ‘vrouwenhaat’.

Als ze echt begaan zijn met het lot van de medemens (medevrouw) dan zouden zij de betreffende aangeschreven adverterende bedrijven als McDonald’s en Jumbo op persoonlijke titel kritisch kunnen bejegenen. Ooit gehoord van ondertekenaars als Barbara van Beukering of glamourfeministe Eva Jinek die het opnemen voor de positie van laagbetaalde vrouwen (en mannen) op de arbeidsmarkt? Mensen aan de onderkant van de arbeidsmarkt krijgen immers het meeste te maken met seksisme.

Om wat aan geloofwaardigheid terug te winnen, zouden de hoofdredacteuren op persoonlijke titel jacht moeten maken op Jumbo, McDonald’s en IKEA die hun personeel onderbetalen en de (belastingontwijkende) bedrijven die in hun eigen kranten adverteren moeten aanpakken. En zich niet laf verschuilen achter een stel carrièrevrouwtjes om vervolgens maandag op de thuisbasis DWDD met een uitgestreken gezicht uit te komen leggen hoe spontaan deze actie buiten hun medeweten is ontstaan.

Wat we leren van het feminisme anno 2017 is dat de ‘glazen plafondzeikerds’, met hun veilige leventje in een geprivilegieerd wereldje, nog steeds aan de macht zijn. De ‘glazen kelder’ van de arbeidsmarkt zal ze een worst wezen. Zoals Heleen Mees, ondertekenaar en ooit uithangbord van Women on top. Klinkt dubbelzinnig, maar zo heette de club elitevrouwen bij wie Mees als uithangbord fungeerde voordat ze seksueel gierend uit de bocht vloog. Waarvan wij de pikante details (als zijnde fantasieën van reaguurders) uitgebreid via het nieuws konden/moesten vernemen.

De onderkant van de arbeidsmarkt, dus seksisme, interesseert Mees en hoe ze allemaal mogen heten geen ene malle moer. Deze mensen, op een paar na misschien, gaan voor eigen glorie.

Ron Kretzschmar

Door ravage

Abonneer
Laat het weten als er

*

12 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Anoniem
7 jaren geleden

Hoe zou het toch komen dat de ravage redactie volledig uit mannen bestaat?

Sandra Westrenen
7 jaren geleden

En? Probleem mee? Wat is uw bezwaar tegen mannen dan, zijn vrouwen beter dan mannen? Deze vrouwen gedragen zich hardnekkig sexistisch. Van ‘LGBT’ Timmermans is de toekomst GENDERNEUTRAAL – dat voor de EU geen keuze, maar een befehl.

knarfist
7 jaren geleden

Omdat het alweer bijna december is brandende auwtobanden klaarleggen doet.

Reaguurder
7 jaren geleden

Ze zouden de schrijver van dit stuk eens keihard in de hol moeten pakken!

Ernst
7 jaren geleden
Antwoord aan  Reaguurder

Ironie om een punt te maken, dacht ik.

Ernst
7 jaren geleden
Antwoord aan  Reaguurder

Meest opmerkelijke vind ik eigenlijk dat met de pet in de hand aan de bazen wordt gevraagd of ze alstublieft op willen houden met financieren. Kennelijk heeft men intuitief wel door wie hier de meningsvorming bepaalt.

Ron
7 jaren geleden

Linda Duits, ondertekenaar GS-boycot, zondag in het tv-programma Buitenhof: ‘Theodor Holman is een vieze oude man’.

Holman een vieze oude man? Hij schrijft bijzonder grappige (keurige) columns.

Waarom zei Duits niets over de opdringerige Gooise sex van Linda de Mol met haar gratis mannelijke hoeren in dat blad van haar, of de ranzige sex van Heleen Mees en de bejaarde sexbom Patricia Paay waar je niet omheen kunt als je de tv aanzet. Dat kan je moeilijk anders noemen dan vieze, ouwe, wijvensex. Linda Duits noemt dat natuurlijk vrouwvriendelijke sex…

knarfist
7 jaren geleden
Antwoord aan  Ron

Het meest opmerkelijk vind ik dat er weer een stapje verder wordt gedaan omtrent wat wel of niet gezegd of gedacht mag worden.
N beetje soma iemand?

Ron
7 jaren geleden
Antwoord aan  knarfist

willen die moraalridders toch zelf?

knarfist
7 jaren geleden
Antwoord aan  Ron

Ik wil schrijfsels van Ron kunnen blijven lezen en dat moet en mag ik kunnen lezen.
Geen digitale boekverbrandingen…
Alsof ik in t verboden boek aan het kezen ben.
Er staat alles op t spel.
Kapitulieren? nein ! nimmer!

knarfist
7 jaren geleden
Antwoord aan  knarfist

Heb er nog eens over nagedacht misschien is het maar goed dat de overheid de staat vertegenwoordigers van het volk (aardig blijven kijken) de wet voorschrijven hebben ze immers altijd gedaan.
Bek dicht en leve de EU.
Hoera! (ook linkse mensen kunnen juichen hop).!

Teun Derks
6 jaren geleden

Kruipt GEEN STIJL nu ook al in de slachtofferrol?