Op tenminste dertien locaties in Duitsland is afgelopen nacht schade toegebracht aan schakelkasten en bekabeling van het spoor. De sabotageacties zijn opgeëist door fanatieke tegenstanders van het kapitalisme.

Zondagnacht hebben onbekenden in verschillende Duitse deelstaten kabelgoten en elektronische vergrendelingssystemen met vermoedelijk brandbommen gesaboteerd. Veel treindiensten vielen hierdoor uit, tienduizenden forenzen werden door langdurige vertragingen gedupeerd. Onder meer spoorwegmaterieel even buiten Berlijn, Hamburg, Keulen, Dortmund, Leipzig en Bad Bevensen in Nedersaksen zijn getroffen, meldt het spoorconcern Deutsche Bahn.

De Duitse politie vermoedt dat de daders gezocht moeten worden in links-extremistische kringen en dat de acties bedoeld zijn als protest tegen de G20-top die over drie weken in Hamburg wordt gehouden. Op internet is maandag een verklaring opgedoken waarin de verantwoordelijkheid wordt opgeëist. De daders stellen onder meer bewust te hebben toegeslagen bij de Deutsche Bahn dat zij omschrijven als ‘het zenuwstelsel van het kapitalisme’.

Want, zo stelt de anonieme groepering, het kabelkanaal van de Deutsche Bahn wordt niet alleen gebruikt voor interne signaaloverdracht om het spoorwegverkeer mogelijk te maken, het wordt onder andere verhuurd aan datanetwerkproviders. Met hun daad wordt ‘het allesomvattende economisch herstel en de sterk geïnternationaliseerde devaluatie van het leven’ tijdelijk onderbroken. Het dataverkeer zou voortdurend ‘de kapitalistische machine optimaliseren’.

Vooruitlopend op de G20-top in Hamburg hebben linkse extremisten meerdere malen acties en aanslagen aangekondigd. Op 7 en 8 juli komen de regeringsleiders van de toonaangevende industriële en opkomende landen, alsmede vertegenwoordigers van de EU, voor een forum bijeen. Tegenstanders houden op hun beurt discussiebijeenkomsten, demonstraties en manifestaties. Vanwege de te verwachten grootschalige openbare ordeverstoringen voert Duitsland tijdelijk grenscontroles in.

Door ravage

Abonneer
Laat het weten als er

*

5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
7 jaren geleden

extremisten?

Bellefleur
7 jaren geleden
Antwoord aan  paolo

Ja, viel mij ook al op. In feite is het terrorisme, een aanval op de infrastructuur van de staat.

En nu niet meteen verwijderen hè, Ravage, zoals Indymedia NL steevast doet met van de AFA-sien afwijkende reacties. Wat dat aangaat kunnen zij een voorbeeld nemen aan hun Duitse zusje linksunten.indymedia.org, dat hierboven gelinkt wordt in het bericht. Daar staan veel uitermate kritische reacties onder. Geen censuur!

7 jaren geleden

*Vanmorgen hebben we de spoorlijn kabels langs meerdere knooppunten van de spoorwegen in brand gestoken*

*De spoorwegen benut kanalen over de kabels naast het spoor niet slechts voor de interne signaal uitwisseling maar verhuurd het ook aan andere data netwerkbeheerders. Wij onderbreken hiermee het alles omvattende economische bruikbaar maken en daarmee de sterk verinnerlijkte economische nut van het leven. We grijpen hiermee in het centraal zenuwstelsel van het kapitalisme: meer dan tienduizend kilometer spoorwegen. Hier stromen goederen, arbeidskrachten, speciale data. Data als basis en die betrekking hebben op het economisch bruikbaar maken van iedereen. Data die als middel noodzakelijk zijn voor het omvatten van allerlei (arbeids)processen voor een machine die onophoudelijk zo goed mogelijk moet functioneren. In Duitsland zal de toekomstige industrie voortaan 4.0. heten. In juli is er een bijeenkomst van de G20 waardoor de machine haar best blijft doen om door te gaan. Het gaat om de stabiliteit van de wereldeconomie, zoals altijd. En het gaat om Afrika, als neokoloniale uitbreiding van de machine. Niet slechts meer vanwege het leegroven van delfstoffen maar ook als het exploreren van nieuwe ‘verdienmodellen’, nieuwe markten, nieuw arbeidspotentieel. En als het verplaatsen van de EU buitengrenzen naar Noord-Afrika als afschrikmiddel voor degenen die door het kwijtraken van hun bestaansmiddelen vanwege de G20 zoekende zijn. De “partnerschap met Afrika” zal een ‘security wall’ afdwingen waardoor Europese grensbewaking toeneemt. Hiermee zal de machine nog beter functioneren en minder vijandige beelden achterlaten*

*We zullen de machinisten nog niet tegenhouden, nog niet. We laten zien, hoe het mogelijk is, de machine te laten haperen, hoewel we zelf deel uitmaken van de machine en steeds meer hiervan deel uitmaken. Wij roepen op tot ‘discussie’ met in onze gedachten de machinisten. Zoals in juli tijdens de bijeenkomst van de G20 in Hamburg. Er zal een massaal ‘protest’ voor de hele wereld zichtbaar worden. Inspireren. Niet langer wachten. Niet meer hopen.
Doen. Proberen, mislukken. Opnieuw proberen, beter mislukken. Slagen misschien. Op z’n minst verder gaan. Doorgaan. Leven. Nu!*

*‘De enigste manier om de crisis van het kapitalisme bij de lurven te pakken
is de mate waarin de oppositie georganiseerd is om te saboteren’*

Shutdown G20 – Hamburg vom Netz nehmen!

Gepost door Paolo; een ruwe vertaling van de verklaring te vinden op https://linksunten.indymedia.org/de/node/215853 >beware of the dogs<

X
7 jaren geleden

Sorry Ravage-digitaal, jullie kwamen ooit uit de links-radicale beweging voort en berichten daar nog steevast over. Maar waarom dan constant dat ‘links-extremisme’ en ‘extremisme’. Zijn jullie een voorfront van gematigdheid geworden? Willen jullie de staat en het kapitaal een dienst bewijzen door van binnenuit de rem er op te gooien. Discussie over het effect en nut van een dergelijke actie is belangrijk, maar dan wel zonder van te voren al zo’n gekleurde veroordelende toon in een artikel dat eigenlijk zou moeten informeren in plaats van veroordelen. Ik snap niet wat jullie nog op Indymedia zoeken met je gelink.

Sandra Westrenen
7 jaren geleden

Kan zo gauw niet beoordelen of dit (enigszins) oké is.
Kans dat infiltranten oppositie een slechte naam willen bezorgen, niet uit te sluiten.

Westerse beschaving wordt ondermijnd wanneer onze leiders in het geheim afspraken maken.
Zo wordt kapitalisme omgevormd in communisme.

Read more: http://www.politico.com/magazine/story/2014/06/its-not-just-george-soros-anymore-107578#ixzz4Mb9f6LNV
As Wayne Madsen writes,
“It is also a known fact that the OSI receives are large amount of money from the US State Department’s USAID.”

George Soros explains how he is supporting a new – revolutionary – approach to economics that will have profound influence on how governments and financial authorities interpret and deal with financial markets.
Weg met market economy; dat vervangen door zijn ‘Political Economy’.

Partnerships A truly global perspective requires a global network.
We partner with leading universities and institutions worldwide on research initiatives, conferences, and media projects.
1. Soros calls himself a Bolshevik; but what kind of Bolshevik?
2. “If there was ever a man who would fit the stereotype of the Judeo-plutocratic Bolshevik Zionist world conspirator, it is me” -(Sydney Morning Herald interview, November 15, 1997,

Logisch dat de fascisten (= extreem links x extreem rechts; paars) dit in het geheim bekokstoven.
Of je blij moet zijn met deze openlijke opleving van het fascisme? Nadenkertje, toch?!