Al Gore, die wereldwijd zijn zakken vult met het houden van duurzaamheidspraatjes, verbruikt jaarlijks 231.000 kilowattuur stroom in een van zijn meest luxueuze villa’s in Nashville.

De voormalige Amerikaanse vicepresident Al Gore verbruikt minstens 21 keer meer elektriciteit dan de gemiddelde Amerikaan. In september vorig jaar bereikte het elektriciteitsverbruik zelfs een piek van 34 keer hoger dan het gemiddelde. Alleen al het energieverbruik om zijn open lucht zwembad te verwarmen zou volstaan om een gemiddeld Amerikaans huishouden zes jaar van elektriciteit te voorzien.

Dit blijkt uit onderzoek van het National Center for Public Policy Research dat zich zegt te baseren op de elektriciteitsfacturen van Gore die afkomstig zouden zijn van de Nashville Electric Service. Hoe men daaraan gekomen is, wordt niet vermeld. Het rapport verschijnt, niet geheel toevallig, aan de vooravond van de première van Gore’s tweede klimaatfilm An inconvenient sequel. Huizen die meer dan 60 kWh per vierkante meter verbruiken worden in Amerika ‘energievarkens’ genoemd. Al Gore zijn huis zit aan de 69 kWh.

In 2007 werd Gore er al op gewezen dat zijn verbruik veel hoger was dan de rest van het land en dat hij, zeker gezien zijn alarmerende klimaatboodschap, nogal hypocriet overkwam. Hij beloofde toen om zijn levensstijl te veranderen en ‘verduurzaamde’ zijn villa in Nashville. De klimaatgoeroe beweert nu dat de elektra die hij verbruikt volledig door zonnepanelen wordt opgewekt. Echter, volgens het onderzoek dragen de 33 zonnepanelen jaarlijks slechts 5,7 procent bij.

De villa in Nashville in de Amerikaanse staat Tennessee heeft 20 kamers, een permanent verlichte oprijlaan, een verwarm buitenzwembad en een hek dat elektrisch open en dicht gaat. Overigens is Gore, met een geschat privévermogen van 300 miljoen dollar, eigenaar van nog drie villa’s: een in Carthage (Tennessee), in Montecito (Californië) en in de hoofdstad Washington DC. Wat die optrekjes, alsmede zijn luxueuze jachten, aan energie verkwisten, is onbekend.

Door ravage

Abonneer
Laat het weten als er

*

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties