De komst van de baardsaki, beter bekend als de hipster-aap, doet de kassa van dierenpark de Apenheul rinkelen. In drie dagen tijd is het aantal bezoekers met 60 procent gestegen.

De Apenheul in Apeldoorn liep de laatste tijd niet meer zo lekker. Vaste bezoekers klaagden over een chronisch gebrek aan verandering. Het bracht de directie op het lumineuze idee om mee te gaan met de tijd en zich te focussen op een nieuwe doelgroep: de hipsterbeweging. Zo gezegd zo gedaan. Er zijn inmiddels twee hippe baardsaki’s gecontracteerd vanuit dierentuinen in Belfast en Colchester.

Bezoekers kunnen de hipster-apen zien aan het einde van de looproute van de Apenheul, op het zogenoemde wolapeneiland. Het tweetal went momenteel nog aan het nieuwe onderkomen. De hipster-apen staan bekend om hun karakteristieke baard: mannetjes en vrouwtjes hebben er een. Daarnaast hebben ze een grote, dikke staart, het welbekende hipsterknotje. In het wild leeft de soort in de regenwouden van Suriname, Guyana en Noord-Brazilië.

Sinds de komst van het hipster-apenpaar begin deze week, dat naar verluidt het nu al met elkaar doet, is de Apenheul bijzonder in trek bij de hipsterbeweging. Vanuit hipsterterritoria als Amsterdam Oud-Zuid en West, Rotterdam-Noord en Utrecht-Centrum komen de bezoekers bij het wolapeneiland tezamen, zich vergapend aan hun dierlijke evenknieën. Opvallend aspect hierbij is dat de hipsters het gedrag van de baardsaki’s trachten te kopiëren.

De hipster-apen daarentegen raken op hun beurt beïnvloed door de wijze waarop de nieuwe klantenkring van het dierenpark zich kleedt. Sinds vrijdag dragen de baardsaki’s hoeden, leggins, ruitjeshemden en t-shirts met krankzinnige teksten. De directie van de Apenheul staat zeer welwillend tegenover deze uiterlijke veranderingen, zolang het maar nieuwe hipsters aantrekt. Een van de baardsaki’s heeft zelfs een heuse mini-doortrapfiets in gebruik. Er wordt overigens wel een grens getrokken: tatoeages zijn uit den boze.

Door ravage

Abonneer
Laat het weten als er

*

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties