scherp stukje metaal dat zich in de macaroni maaltijd bevond

 

Het zal je maar gebeuren. Je hebt een keer geen zin om te koken, koopt even snel een kant-en-klaar maaltijd bij de supermarkt, neemt een hap en zit er iets in je mond wat er niet hoort.

Dat overkwam vrijdagavond een vriendin van mij bij wie ik op bezoek was. Ze nam een hap en spuugde daarna geschrokken iets op het bord. Wat bleek? Ze had bijna een langwerpig stukje scherp gekarteld metaal van ongeveer anderhalve centimeter ingeslikt.

Weer eens wat anders in deze gure fiproniltijden, kan je cynisch opmerken. Enkel is dit ‘mesje’ vele malen gevaarlijker voor je gezondheid dan wanneer iemand in een suïcidale bui een paar liter fipronil achter elkaar op zou slobberen. Dat bezorgt je hooguit een dagje schijterij. Afgezien van het feit dat het ‘mesje’ je een vieze smaakt bezorgt, hoef je geen geneeskunde gestudeerd te hebben om te weten wat de gevolgen kunnen zijn als je dit inslikt. De scherp gekartelde rand heeft je slokdarm gesloopt voor het je maag bereikt.

Dit allemaal dank zij de kant-en-klaar maaltijden van Daily Chef, want daar hebben we het nu over. De coöperatieve Inkoop Vereniging Superunie te Beesd levert de Daily Chef pretpakketten aan zo’n dertien Nederlandse supermarktketens, waaronder Vomar waar deze maaltijd plus surprise vandaan kwam. Bij het filaal in Hoofddorp, gevestigd aan de Bernadottestraat, nam men de volgende dag onze klacht overigens serieus – maar tegelijkertijd ook niet.

We kregen geld terug waaruit blijkt dat men de ernst van de situatie inzag. Maar wel met het verzoek het stukje metaal plus verpakking van de maaltijd (waarop het serienummer) in te leveren, anders geen geld terug. Nadat de baliemedewerker een superieur had gebeld om te vragen of hij het bedrag kon teruggeven, kwam er overigens geen filiaalmanager opdagen om namens de supermarkt de verontschuldigingen aan te bieden met de verzekering dat ze Daily Chef hierop zouden aanspreken.

Integendeel. Tot op heden, een paar dagen na de aankoop van de maaltijd des doods, heeft Vomar niet de moeite genomen om de kant-en-klaar maaltijden van Daily Chef uit het schap te verwijderen. Waarbij ik uit eigen ondervinding kan opmerken dat dit filiaal het sowieso niet zo nauw neemt met de houdbaarheidsdatum van menig artikel in hun assortiment – maar dit terzijde.

Op mijn mail naar Daily Chef kwam tot op heden geen reactie. Heb intussen ook maar een klacht ingediend bij de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA). Dus wanneer je een keer geen zin hebt om te koken, kijk uit! Zie onder deze link de lijst van dertien supermarktketens waar Daily Chef haar kant-en-klaar maaltijden slijt.

Ron Kretzschmar

UPDATE Zowel Vomar als Superunie (Daily Chef) hebben vandaag, na publicatie van het bovenstaande, alsnog contact opgenomen en verklaren de zaak te zullen onderzoeken.
Reactie Klantenservice Vomar Voordeelmarkt:
Geachte heer Kretzschmar,
Wij hebben via ons filiaal in Hoofddorp en via Superunie uw klacht met betrekking tot het stuk metaal in een Daily Chef maaltijd ontvangen. Onze excuses voor dit voorval.
We begrijpen uit uw blog op internet dat er onduidelijkheid is over de afhandeling van de klacht. Ons filiaal heeft de klachtenprocedure correct opgevolgd en heeft hier zaterdag direct melding van gemaakt. U heeft de klacht ook rechtstreeks bij Superunie gemeld. Gisteren is er contact geweest tussen ons en Superunie over dit voorval. Superunie zal deze klacht, samen met de producent, onderzoeken. Met behulp van de door u achtergelaten verpakking en het stuk metaal, kunnen Superunie en de producent een oorzaak- en risicoanalyse uitvoeren. Dit is de reden dat onze filialen altijd de verpakking en in dit geval het stuk metaal opvragen.
Inmiddels heeft Superunie ook contact met de NVWA over uw klacht. Superunie zal u ook verder informeren over de voortgang van dit onderzoek. Daarnaast ontvangen wij graag uw adresgegevens.
Mocht u verdere vragen hebben, dan kunt u rechtstreeks met ons of Superunie contact opnemen.
Met vriendelijke groet,
Klantenservice Vomar Voordeelmarkt

Door ravage

Abonneer
Laat het weten als er

*

12 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Anoniem
6 jaren geleden

Je had voir die paar euro nooit het pakket moeten inlevern maar naar de pers moeten gaan. Enige wat je nu nog kan doen is zoveel mogelijk verspreiden. Niet omdat dat metaal erin zat maar doir de houding van de filiaal manager

ron
6 jaren geleden
Antwoord aan  Anoniem

je hebt gelijk.

El
6 jaren geleden
Antwoord aan  Anoniem

Kan me vergissen hoor maar Ravage is toch ook pers?

Johan
5 jaren geleden
Antwoord aan  El

Nee, ravage is wat over blijft na een ongeval.

Sandra Westrenen
6 jaren geleden

snap dat niet. Dat iemand pasta in z’n plastic bak koopt. In de magnetron opwarmen? Yak.
msg, glucose-fructose siroop, conserveermiddelen, weekmakers er gratis bij. Dat doe je jezelf toch niet aan?!
Voor minder haal je een Turkse pizza, in de stad.
Heel scala aan couriers die allerhande exotisch lekkers voor weinig thuis brengen, warm.

Los daarvan, de pers interesseert zich nauwelijks of niet voor voedselschandalen. Wakker Dier, Food Watch, e.d. weten nog wel een iets los te maken – waar meestal enorm veel inspanning voor nodig is, en een flinke achterban.

Iedereen die echt geeft om gezond eten, zal zich hiervoor interesseren:

“Just this week, one of the law firms working on the trial released an equally explosive collection of “Monsanto’s Secret Documents,” proving another long-suspected claim against the world’s most evil company: That it has in fact ghostwritten many of the key articles defending its products in the mainstream press—articles that were supposedly written by “independent” journalists.
Corbett Report 5 aug. 2017: https://www.corbettreport.com/seralinis-revenge-monsanto-rocked-by-new-court-documents/

Moge doen inzien dat onze hele voedselvoorziening in gevaarlijk vaarwater is terechtgekomen.
Het domein inmiddels van Pharma-Chemie giganten. Dat is niet toevallig:
“War on Health lifts the veil on FDA’s militaristic operations against organic food providers and alternative physicians. The film’s conclusion is perfectly clear: the FDA is a tyrannical cult founded upon the denial of sound medical science with little intention to improve the nation’s health and prevent disease.”
http://uitdediepte.nl/?p=1224

R Bruggink
5 jaren geleden

Het is niet om te vreten wat daily chef levert. Bah wat smerig. Dekamarkt heb daar schijnt aan als hun schappen maar gevuld zijn. Wat een grote troep

Willie
4 jaren geleden

Wij vermijden ook steeds vaker die Daily Chef maaltijden. Helaas heeft de Dekamarkt waar wij vaak heen gaan alleen dit merk. Echt vermalen fabrieksvoer.

Founder
3 jaren geleden

Ja het is natuurlijk niet de bedoeling dat er metaal in een maaltijd zit.
Er kan altijd iets mis gaan.
Dan kun je wel in een hoge boom klimmen met beschuldigingen maar dat is simpele onzin.
Wat ik erger vindt om tegen te komen is broccolie in de bami.
Dat doen ze wel expres.
Je verzint de onzin toch niet.
Getverdemme.

P achternaam
3 jaren geleden

Wij hadden dus een flink stuk harde plastic met een ontzettend scherp stuk eraan kn de macaroni van daily chef. Meteen contact opgenomen met de supermarkt waar wij het hadden gekocht (was niet de vormar) en daar werd het ontzettend serieus genomen.

Er is een antwoord envelop onderweg om het stukje plastic en de verpakking in op te sturen en ze hebben al onze contact gegevens genoteerd met de belofte ons op de hoogte te houden

Excuses werden wel 10x aangeboden en ee werd steeds gevraagd of alles wel oke was met degene die het bijna had ingeslikt.

Gelukkig gaan niet alle supermarkten er nonchalant mee om.
Ik schrik er wel van dat het kennelijk vaker voorkomt met de maaltijden van Daily Chef

M.Roos
3 jaren geleden

Ik had bij de Vomar een zuurkool stamppot gekocht en na het opeten ben ik vreselijk ziek geworden. Ik heb van mijn hele leven
niet zo overgegeven en diarree gehad.

kees
3 jaren geleden

al die gore smerige kakkelakken verpakte maaltijden van deze kontluizen is goor,smerig bereide troep,,een schande voor de vermoorde dieren,alles moet zo goedkoop mogelijk geproduceert worden en zo duur mogelijk verkocht worden..schandalige smeerlapen, ze dachten zeker we geven dat varken aan varkens….

mensen koop nooit deze troep.. laat ze lekker zelf troep eten

Nathalie
3 jaren geleden

hallo mijn naam is Nathalie

laats een keer gedacht bij tijdgebrek een maaltijd pakketje te proberen.. grote fout!!

hoe kunnen ze dit mensen voorschotelen en er nog aan verdienen?

er zat gewoon verotting aan een aardappel. gewoon zwarte gore slijm.. of was het een vermorzelde slak dat 3 maanden erin lag te rotten.. nog steeds laats ervan

bah!