Het kabinet steunt een voorstel van de Europese Commissie om de omstreden onkruidverdelger glyfosaat nog eens tien jaar toe te laten. De PvdD dringt aan op een spoeddebat.

Het voorstel van de Europese Commissie is gestoeld op de wetenschappelijke beoordelingen conform het wettelijk EU-toetsingskader van glyfosaat door de European Food Safety Authority (EFSA) in samenwerking met de rapporterende lidstaat Duitsland. Daarnaast is het voorstel gebaseerd op het classificatiebesluit van European Chemicals Agency (ECHA). Hieruit volgt dat glyfosaat toelaatbaar is en veilig gebruikt kan worden.

Voor het demissionaire kabinet is daarmee de kous af. Glyfosaat, waarvan Roundup van de Amerikaanse chemiereus Monsanto de meest gebruikte is, kan voor een periode van tien jaar worden goedgekeurd. Demissionair minister Kamp (EZ) volgt daarmee een advies van het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb). Volgens het college vormt de EFSA-conclusie ‘een adequate weergave van de gevoerde discussies (en uitkomsten hiervan) ten aanzien van de beoordeling van de risico’s van glyfosaat voor het milieu.’

Nederland moet wel voorkomen dat te veel glyfosaat in het drinkwater terechtkomt, stelt het Ctgb. Ook moeten vogels en zoogdieren beter worden beschermd. De PvdD, GL, PVV en SP willen het gebruik van glyfosaat juist terugdringen en stellen onder meer dat onderzoekers die de stof vrijpleiten, zijn beïnvloed door fabrikant Monsanto. Ook milieuorganisaties als Greenpeace lopen te hoop tegen het middel omdat het schadelijk zou zijn voor mens en dier. De Wereldgezondheidsorganisatie WHO concludeerde in 2015 dat glyfosaat mogelijk kankerverwekkend is.

Eind augustus maakte de Franse milieuminister Hulot bekend dat Frankrijk tegen verlenging van toelating van glyfosaat gaat stemmen. De huidige licentie verloopt in december. Op 4 oktober wordt er binnen de Europese Unie (EU) gestemd over een nieuwe toelating voor tien jaar. Zelfs wanneer een meerderheid van de Europese lidstaten stemt voor een verlenging kan Frankrijk het middel op eigen bodem verbieden. Volgens het Ipsos instituut hangt er wel een financieel plaatje aan. Een verbod kost Franse graantelers jaarlijks zo’n 1,06 miljard euro. Voor de wijnsector bedraagt het verlies 0,9 miljard per jaar.

Glyfosaat is het actieve bestanddeel in verschillende onkruidverdelgers. Het bestrijdingsmiddel wordt op grote schaal gebruikt in tuinen en parken. Glyfosaat wordt ook in de landbouw gebruikt, met name in combinatie met genetisch gewijzigde gewassen (ggo’s) die speciaal ontwikkeld zijn om immuun te zijn voor glyfosaat. Door het groeiende gebruik stijgt ook de kans dat mensen, dieren en planten aan de stof worden blootgesteld, stelt Greenpeace.

Door ravage

Abonneer
Laat het weten als er

*

4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Sandra Westrenen
6 jaren geleden

Het Kabinet zou ook ter dege rekening moeten houden met de missie van Monsanto – een wapen in handen van de globalisten, om hun duivelse doelen te realiseren. Kabinet kiest altijd voor bedrijvenlobby, middelvinger naar de kiezers.
Monsanto is beslist geen gewoon bedrijf. Drijft op belastinginfusen, privileges, en is verstrengeld met het regime in de VS – o.a. Witte Huis, State Department en Pentagon.
Dit is oorlog, tegen de EU – en heel de bevolking op de planeet.
Monsanto Food Poisoning Roundup, Agent Orange, DDT, rBGH, Aspartame, Corn, Soy
http://bestmeal.info/food/monsanto.shtml

Doel is onder meer controle over de voedselketens, wereldwijd. Alles wat wij eten, vangen in patenten en kartels.
Een zekere zelfvernietiging, wanneer wij ons Kabinet ons deze fuik laten induwen.

Een duidelijk teken is o.a. ook de recente fusie tussen Bayer (voortkomende uit het oude IG Farben – dat dat gifgas produceeerde), en Monsanto (dat ook veelvuldig dodelijke middelen produceerde voor oorlogsmisdaden en misdaden tegen de menselijkheid).
http://stanvanhoucke.blogspot.it/2016/03/history-of-monsanto.html

Alles waarbij Monsanto is betrokken, is doortrokken van corruptie/belangenverstrengeling:
http://stopdebankiers.eu/monsanto-schrijft-de-eu-aanbeveling-over-glyfosaat-geen-wonder-dat-lymfeklierkanker-verdween/

Was al in dierproeven afdoende bewezen dat R.U. ready en het sproeien van R.U. dat daarmee gepaard gaat gelinkt is aan kanker, er zijn meer toxicologische routes die ernstige gezondheidsrisico’s veroorzaken:
http://www.globalresearch.ca/monsantos-roundup-weedkiller-glyphosate-feeds-antibiotic-resistant-bacteria-study-finds/5422553

Daartegenover zetten de corrupte FDA en EFSA doorgaan ‘WC-eend onderzoeken’, waar er veel meer van worden aangeleverd, en die niét genegeerd worden of feitenvrij niet serieus genomen worden.

Hendrik de observator
6 jaren geleden

Het toelaten van het gebruik van Glyfosaat door de Nederlandse overheid is in mijn ogen gelijk met het gebruik van CyclonB door Hitler, het toont de totale minachting voor alle levensvormen op aarde.
Conclusie: onze overheidsdienaren die willen dat dit middel in Nederland gebruikt mag worden, kunnen we bestempelen als criminelen (moord met voorbedachte rade d.m.v. gifstoffen) en dienen voor het gerecht gesleept worden.
Uiteraard zonder taakstrafjes natuurlijk. Ons leven verwoesten, langdurig de cel in dan worden ze op een milde wijze ook gewaar wat het verwoesten van een leven is.

Sandra Westrenen
6 jaren geleden

Dat zal niet gemakkelijk zijn, procederen tegen de corrupte regering, of haar dienaren.

In de praktijk is de rechtspraak rekkelijker dan een hardwerkende Nederlander voor mogelijk houdt.
De Landadvocaat zal de eiser zélf fileren – en iedere spijker op laag water aangrijpen de eiser kei en keihard aan te vallen; de ‘advocaat van de duivel’ spelen. Gaat vaak jaren overheen. Aanvaller heeft de tijd, tijdrekken is al ‘winst’ op zich. De modus operandi.
Zodanig, dat eiser financiëel wordt geruïneerd, of er anderszins aan onder door gaat.
Het is zaak zoiets nooit alleen te ondernemen, zeer goed voorbereid de zaak aan te spannen, en tevens uitvoerig alle mogelijk juridische tricks op te sommen – en ieder van de passende ‘trick-buster’ te voorzien.

Hendrik de observator
6 jaren geleden
Antwoord aan  Sandra Westrenen

U heeft gelijk, het vervolgen van de beleidsmakers en overheidsregenten die zich boven het volk verheven hebben, zijn omringd door een voor zichzelf gecreëerde onaantastbaarheid.gaat ook niet gebeuren want dat is gelijk aan zelfvernietiging. Het huisje-boompje-beestjes volk heeft bij de verkiezing gekozen voor de zelfde ignorante baantjesjagers, dus het langzaam worden vergiftigd met toestemming van onze regenten, gaat gewoon door.