IS-paneldiscussie tegen seksisme en racisme, februari 2016

Aanhangers van de Internationale Socialisten (IS) hebben donderdag in een collegezaal van de Universiteit van Amsterdam (UvA) leden geworven voor hun indoctrinerende organisatie.

‘Word lid van IS! Dé studentenorganisatie van de internationale socialisten.’ Deze oproep prijkte bovenaan een powerpresentatie van de Internationale Socialisten die donderdagochtend in de pauze van een college werd gehouden. De IS had hiervoor toestemming gekregen van de docent. Een bestuurslid van de jongerenorganisatie van het Forum voor Democratie (FvD) wond zich er enorm over op en maakte het gebeuren wereldkundig via Twitter.

„Dit was niet zomaar een praatje van een studentenvereniging van ‘kom eens op de borrel’, dit was politiek bedrijven”, zegt hij op de website van Folia. „Als het FvD een studentenpartij zou oprichten en een praatje zou willen houden, dan mag dat niet. En dat zou ik niet raar vinden.” Volgens Jens Appelo van IS was het doel van het pr-praatje inderdaad om nieuwe leden te werven en op te roepen een actiebijeenkomst tegen de PVV en het FvD bij te wonen.

Appelo doelt op de ‘discussiebijeenkomst’ 50 Shades of Fascism in zaal CREA van de UvA alwaar Appelo en Anne Dekker het ‘fascistische gedachtegoed’ van de PVV en FvD uit de doeken zullen doen en om ‘tegengif voor deze terreur’ te bespreken. Op de poster van dit ‘debat’ worden de door IS gehate PVV en FvD vergeleken met de Ku Klux Klan. De UvA heeft laten weten in de toekomst geen ruimte te zullen bieden binnen de collegezaal voor politieke oproepen als die van de IS.

De Internationale Socialisten, in actiekringen beter bekend als de Internationale Stalinisten, maakt als sinds de oprichting in 1988 gebruik van de UvA om leden te werven, bijeenkomsten te organiseren en propagandamateriaal te verspreiden. De organisatie is omstreden vanwege het extreem-dogmatische gedachtegoed. De aanhangers bestrijden onder meer politieke partijen en organisaties ter linkerzijde van de VVD, hoewel ook VVD-kopstukken de afgelopen decennia mikpunt waren van IS-haatcampagnes.

Onlangs kwam de IS negatief in het nieuws door bloemen aan te bieden aan het bestuur van het omstreden salafistische Cornelis Haga Lyceum in Amsterdam. Twee dagen eerder hadden enkele nationalistische activisten zich korte tijd op het dak van de school begeven met het spandoek ‘Wie islam zaait zal salafisme oogsten’. „We zijn hier uit solidariteit met het bestuur en de leerlingen. Wij pikken niet dat ze geïntimideerd worden”, aldus IS’er Ewout van de Berg.

Door ravage

Abonneer
Laat het weten als er

*

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties