Warm onthaal voor de Sint in Amsterdam

Verwelkomd door honderden kinderen stapte de inmiddels stokoude Sint Nicolaas, geholpen door tientallen fris en fruitige Zwarte Pieten, zaterdagochtend aan wal in de Appelweg te Amsterdam. Gewoon omdat het (nog) kan. De lokale sufferdjes AT5 en Het Parool schitterden door afwezigheid. Die doen zondag live verslag van de foute nepperdintocht.

Share Button

14 Reacties op Warm onthaal voor de Sint in Amsterdam

 • Will schrijft:

  Ook aan de Venserkade (Diemen-Zuid) allemaal zwarte pietjes. Korte impressie vanuit mijn auto: Een piet sprong het water in en werd gered door de redpieten. Een ouder (denk ik) Surinaamse of Indische man had vlaggetjes bij zich voor zijn kleinkinderen.

 • Theo Cuypers schrijft:

  In tegenstelling met eerdere berichten zijn er tot nu toe alleen maar zwarte pieten gesignaleerd. Chapeu voor de hoofdstad van Nederland, want zo hoort het ook. Opzouten dat gelul over discriminatie.

  • Zwarte Piet schrijft:

   Inmiddels foto’s van de Sint op website Parool genomen in Tuindorp… is kennelijk vandaag even geen Amsterdam-Noord. Zie ook de kop, ‘Sint aangekomen in Amstelveen, Weesp en Diemen’. Diemen ook maar even geen Amsterdam vandaag… Nee, Amsterdam is dit weekend voor Parool de Grachtengordel.

 • pol potloodventer schrijft:

  zwarte piet = satan

 • Anna schrijft:

  De Amsterdamse krant Het Parool besteedt enkel aandacht aan de marginale protesten tegen zwarte piet en noemt Heerenveen ‘een plaats rond Amsterdam’. Geen woord over het bewust vasthouden aan de traditionele zwarte piet in Amsterdam (Diemen, Tuindorp) wat bij de meeste Amsterdammers absoluut geen punt van discussie is. Ga zo door Parool en AT5, en vrijwel niemand die jullie nog serieus neemt. https://www.parool.nl/amsterdam/sprookje-van-de-sint-nog-niet-zonder-discussie-gevierd~a4540069/

   • Zwarte Piet schrijft:

    Weet niet goed wat ik hiervan moet denken, vertrouw Het Parool in deze niet. (op hun site schrijven ze vandaag bijvoorbeeld dat de foute koloniale intocht in het centrum ruim 300.000 mensen heeft getrokken… dat is meer dan de doorsnee Gay Parade! Zelf zag ik op de meeste locaties nauwelijks mensen staan, het is het Parool als mede-sponsor van de intocht die zijn eigen waren de hemel in prijst) Zie in het filmpje wel Pieten die niet wit zijn, iets wat het Noord-Koreaanse centraal komitee in het stadhuis wel beveelt, dus dat is goed! Ook prima dat Sint een christelijke mijter draagt in deze Marokkaanse intocht. Lichtpuntje in de pietzwarte multiculti tunnel.

    • pol pot schrijft:

     de mijter is een Dagon mijter en beeld de bek van een vis uit en is dus heidens. Sint is een heidense personage die op het Concilie van Nicea de valse leer van de 3 eenheid ondersteunde. Weg met sint en piet. Niettemin zijn de anti piet protesters fout bezig.

 • f schrijft:

  Jezus, is dit wat de ravage is geworden…..misselijk makende middenstandsmentaliteit

  • pol pot schrijft:

   nee hoor, ravage zijn nog de oude anarchisten. Het is Indymedia dat gedomineerd wordt door verwende middenstandskinderen die hun zin willen hebben.

  • Zwarte Piet schrijft:

   Zie ik dat nou goed? Die middelste straatdanser draagt een muts met de tekst “Hater”, hahaha. Wel een gaaf filmpje inderdaad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Volg ons op twitter
Zoeker
Rubrieken