Het voormalige onderkomen van elektronicaconcern Correct aan de Bergweg in Rotterdam-Noord wordt sinds vorige week bewoond door een groep van acht personen.

De krakers melden op een achter één van de ramen bevestigde brief, gericht aan de Officier van Justitie in Rotterdam, dat ze sinds 30 november in het al jaren leegstaande gebouw aan de Bergweg 110 verblijven. Tevens stelt men vrijwillig mee te zullen werken ‘aan een strafrechtelijk onderzoek voor het opstarten van een civiele procedure.’ Het pand zou als gevolg van de langdurige leegstand er maar verpauperd bij staan.

Buurtbewoners zeggen begrip te tonen voor de beweegredenen van de krakers. „Het pand stond al zolang leeg, het verpaupert alleen maar verder”, zegt een vrouw. „Zolang er geen nieuwe bestemming is gevonden mogen ze er van mij blijven”, aldus haar buurman. De gemeente Rotterdam laat weten niet op te zullen treden tegen de krakers. Een woordvoerder noemt het een zaak van de eigenaar van het pand aan de Bergweg.

Correct verhuisde jaren geleden al zijn winkels naar de Ceintuurbaan in Rotterdam. Het voormalige onderkomen aan het uit 1903 gedateerde perceel aan de Bergweg werd begin dit jaar door familie De Jong onder voorbehoud voor 3,25 miljoen euro verkocht aan Björn Troost Holding BV. Die onderzoekt momenteel, in samenwerking met de gemeente, wat de bestemming wordt van het gebouw.

Door ravage

Abonneer
Laat het weten als er

*

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties