Automobilisten op de A59 ter hoogte van Haarsteeg hebben donderdag tijdens de avondspits hinder ondervonden van langzaam rijdende actievoerders die strijden tegen dierenleed.

Wat automobilisten van doen hebben met dierenleed is niet duidelijk, maar desondanks minderden vier actievoerders donderdag rond 17 uur onder een viaduct op de A59 bij Haarsteeg de snelheid van hun voertuigen en staken fakkels af. Het gevolg laat zich raden: filevorming die ongeveer een half uur aanhield, al werd de vluchtstrook bewust vrij gehouden. Aansluitend maakten de dierenactivisten zich snel uit de voeten. De politie wist één voertuig aan te houden.

De op maandag openlijk aangekondigde actie op de snelweg in Brabant werd begeleid door een groot spandoek dat aan de reling van een viaduct over de A59 was bevestigd. Hierop vermeld de supermarktketens die tijdens de kerstperiode konijnenvlees in de schappen hebben liggen, zoals AH, Jumbo en Lidl. Aldi, Plus, Coop, Spar, Dirk van den Broek, Vomar en Dekamarkt hebben konijnenvlees inmiddels uit hun assortiment geschrapt.

Stichting Konijn in Nood is boos over ‘het extreme dierenleed’ dat zich in de commerciële konijnenhouderij afspeelt. ‘Onopvallend lijden duizenden gekooide konijnen in voor de buitenwereld afgesloten stallen. Niemand lijkt hen te zien, niemand lijkt hen te horen en niemand staat er stil bij hun dagelijkse lijden… Daarom staan wij op de A59 letterlijk stil bij het dierenleed dat zich achter de gesloten deuren van de vee-industrie afspeelt.’

Konijn in Nood start jaarlijks in oktober een campagne genaamd ‘kerstkonijn van tafel’ waarmee konijnen in de fokkerijen in de spotlights worden gezet. ‘Het zijn namelijk de vergeten dieren van de Nederlandse vee-industrie. Na een kort en stressvol leven gaan zij op een leeftijd van 11-14 weken op transport naar een buitenlands slachthuis. Wij willen consumenten bewust maken van het leed dat achter konijnenvlees schuil gaat en vragen een ieder te kiezen voor een diervriendelijk kerstdiner.’

Door ravage

Abonneer
Laat het weten als er

*

3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Gerlof
6 jaren geleden

Prachtige actie. Hartverwarmend.

Karen
6 jaren geleden

Fantastische actie! Bedank, mede namens mijn (huis)konijnen.

alwine
6 jaren geleden

Helemaal top!!!!

Peter en zijn helpers zijn helden!
Ze strijden ook in de arena’s tegen het stieren vechten en voor sluiting van de Dolfinariums.

Helden!!