Het einde van Twitter als vrij alternatief digitaal medium as we know it is aanstaande. De Amerikaanse techno-multinational gaat accounts verwijderen welke politiek-incorrecte meningen verspreiden over het internet.

De nieuwe regels zijn in november aangekondigd, maar worden vandaag van kracht. Het bedrijf, dat voortaan als censuur medium in plaats van sociaal medium door het leven gaat, zegt meer te willen gaan doen om geweld aan te pakken op het ‘sociale medium’. In de gedragsregels verbiedt Twitter accounts die ‘haatdragende beelden en namen’ bevatten. Accounts die verwant zijn aan organisaties die geweld gebruiken of verheerlijken worden permanent verwijderd.

Twitter beschouwt groepen als gewelddadig en extremistisch als ze kunnen worden geïdentificeerd als zijnde een extremistische groep op basis van hun opgestelde doeleinden, publicaties of daden; ze geweld hebben gebruikt of gebruiken (en/of promoten geweld) ter bevordering van hun eigen doeleinden; zich met hun gewelddadigheden (en/of de promotie daarvan) richten op burgers.

Er kan een uitzondering worden gemaakt voor groepen die hun gedrag hebben verbeterd of op dit moment werken aan een vreedzame oplossing, en voor groepen met vertegenwoordigers die via democratische verkiezingen zijn gekozen voor een openbare functie. Het censuurbeleid is niet van toepassing op militaire of overheidsinstellingen. Een dictator als Erdogan heeft dus vrij spel. Hiermee toont Twitter Inc., opgericht in 2006 met een omzet van 2,5 miljard dollar, aan aan welke zijde het staat.

Gebruikers worden onder de nieuwe regels van het platform ook verbannen als ze bedreigingen sturen naar individuen of groepen mensen. Dit geldt ook voor het lastigvallen van mensen en hen de mond proberen te snoeren. Tevens is er geen ruimte meer voor mensen die elkaar ziektes of de dood toewensen. Hiermee lijkt de techno-gigant haar eigen bestaansrecht te ondermijnen aangezien dagelijks tientallen miljoenen haattweets de wereld overgaan. Twitteraars worden ook aangespoord om collega-twitteraars te verklikken: 1984.

Door ravage

Abonneer
Laat het weten als er

*

2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Anoniem
6 jaren geleden

“einde van Twitter als vrij ..” do not be.a fool. Twitter was never free and will never be free. You are the product!

NN1312
6 jaren geleden