Erwin Java en Johnny Kendall

Laatst liep ik in mijn dorp Grolloo in Drenthe Johan Derksen alias ‘Zeiksnor’ tegen het lijf. Groette de man vriendelijk, zoals het hier betaamt, waarna hij mij vroeg of ik hem soms kende. „Nou, wie kent u niet”, antwoordde ik nuchtertjes, „maar onder ons gezegd, hier groeten wij elkander allemaal hoor.” Derksen verontschuldigde zich, mompelde zoiets als dat hij nog niet echt ingeburgerd was na zijn vertrek uit Oudewater.

Vervolgens ontspon zich een boeiende conversatie over de verschillen tussen het gemeenschapsleven in de randstad en die op het platteland, laten we het zo maar noemen. Want in wezen bewonen we allemaal het vlakke land, niet waar? Al gauw hadden we het over voetbal en muziek. Derksen, een manusje van alles pur sang (o.a. uitgever, tv-presentator, radiomaker, ex-profvoetballer, ex-hoofdredacteur, documaker) was namelijk de afgelopen twee jaar organisator annex presentator van de succesvolle muzikale show Pioniers van de Nederpop.

Ruim 360 maal trad een uniek gelegenheidsgezelschap bestaande uit muzikale kopstukken die in de jaren ’60 aan de basis stonden van de Nederpop, samen met de Haagse coverband The Clarks, de afgelopen twee jaar op in schouwburgen, theaterzaaltjes, dorpshuizen en concertzalen met een indrukwekkend repertoire. Denk aan artiesten als Frans Krassenburg, de allereerste frontman van de destijds nog hetende Golden Earrings, Rudy Bennett (The Motions), Theo van Es (The Shoes), Johnny Kendall (Johnny Kendall and the Heralds) en gitarist Erwin Java (Cuby and the Blizzards).

Het allerlaatste concert vond tussen kerst en de jaarwisseling plaats in Rotterdam Ahoy. Van dit bijna drie uur durende gala-optreden werd een tv-registratie gemaakt waarvan een samenvatting te zien was bij de lokale omroepen RTV Rijnmond, Zeeland en West. En nu ook bij Ravage.

Door ravage

Abonneer
Laat het weten als er

*

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties