Tientallen abri’s met intieme posters van kledingmerk Suit Supply zijn ingegooid, afgeplakt of vernield. Op de gewraakte afbeelding staan twee mannen die elkaar zoenen.

Gewoonlijk grossiert Suit Supply, een Nederlandse modeketen voor mannen, in seksistische postercampagnes met strak in het pak gegoten mannen in combinatie met schaars geklede tot aan blote vrouwen. Sinds twee weken doorbreekt het bedrijf met een op homo’s gerichte campagne ‘Find your own perfect fit’ deze banale reeks. Op een van de posters zoenen mannen elkaar, op een andere raakt een geklede man een man in een zwembroek liefkozend aan.

Niks mis mee zou je denken, maar ook deze campagne, met posters op 5.000 locaties in het land, leidt her en der tot verhitte reacties. Suit Supply meldt dat tientallen billboards zijn beklad, vernield of gekuist waarbij de zoenende lippen zijn afgeplakt. Middels de reclamecampagne, te zien in 22 landen waar het bedrijf actief is (enkel Rusland en de Verenigde Arabische Emiraten verbieden het), wil de modeketen laten zien dat mannen die elkaar liefhebben heel gewoon is, een thema dat nagenoeg ontbreekt in de reclamewereld.

Via e-mail ontving Suit Supply de afgelopen dagen honderden klachten en verwensingen. „Veel mensen vragen ons hoe ze deze posters aan hun kinderen moeten uitleggen”, zegt algemeen directeur De Jong. „Dat zijn vragen die we nooit krijgen als we een erotisch beladen poster met een man en een vrouw gebruiken. Tanja Ineke, voorzitter het van COC Nederland, laat weten dat het vernielen van de posters weer aantoont dat „de acceptatie te wensen overlaat.”

Uitgerekend vandaag pleit het COC, de organisatie voor homorechten in Nederland, voor een ommekeer in de aanpak van geweld tegen homo’s, lesbiennes, biseksuelen en transgenders. De belangenorganisatie heeft een gesprek gevoerd met minister Grapperhaus (Veiligheid en Justitie) waarbij hem een pakket van maatregelen is voorgelegd. Zo zou er onder ander verplicht aandacht moeten komen voor homodiscriminatie op de politieacademie en moet het Openbaar Ministerie (OM) hogere straffen eisen tegen geweldplegers.

Ruim zeven op de tien LHBTI’s krijgen in hun leven te maken met fysiek of verbaal geweld. Zes op de tien past om die reden zijn/haar gedrag in het openbare leven aan. Zo zoenen ze bijvoorbeeld niet meer in het openbaar of lopen ze liever niet hand in hand. De afgelopen jaren groeide het aantal meldingen van anti-homogeweld en discriminatie flink. Zo werden er in 2009 nog 428 meldingen geregistreerd, in 2016 groeide dit aantal naar 1295. Op jaarbasis neemt het OM gemiddeld slechts 16 zaken in behandeling.

Door ravage

Abonneer
Laat het weten als er

*

4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
ali jansen
6 jaren geleden

Ik vond het nu juist leuk om eens iets anders te zien dan de heteronorm! Schande dat er mensen zijn die deze posters vernielen.

Anoniem
6 jaren geleden

Op scholen, op straat, op werk..overal wordt het van hogerhand opgelegd. Ze proberen mensen te brainwashen..in hun onderbewuste te planten, zodat kinderen later ook op mannen gaan vallen. Het is mensen massa’s een gewenste LGBT richting op wijzen die ze eigenlijk niet op willen. De westerse samenleving is een oversekste samenleving, erotisch.. Overal billboards met blote vrouwen lingerie, tongzoenende mannen, kinderen die ernaar kijken. Ik heb heel lang in S. Arabië gewoond en als je dan terug bent in dit land, dan zie je hoe ziek de samenleving is. Maar het zal niet lang duren en de dijken zullen breken en heel dit land zal onder de zee verdwijnen. Illuminati heeft een plan, maar Allah heeft ook een plan.

Pol Pot
6 jaren geleden

ik zie liever 2 zoenende mannen dan 2 zoenende kangoeroe’s

Hendrik de Observator
6 jaren geleden

Van macho homo hatende geestelijk kleinbehuisde kan je de afkeur en stiekeme vernielingen verwachten,
maar als dat van uit de islamitische mannen gemeenschap gebeurd, kijk ik daar heel erg van op want in die gemeenschap is het toch heel normaal en gebruikelijk dat mannen elkaar waar en op welke openbare plek dan ook lopen te zoenen cq af te lebberen.
.