Bergen

Vanuit steeds meer plaatsen in het land komen berichten naar buiten over het bekladden van verkiezingsborden. De personen die tot deze daad overgaan, zijn klaarblijkelijk de politiek spuugzat.

Traditiegetrouw is het bekladden, afscheuren of het beplakken van verkiezingsposters van partijen die tot het rechtse kamp zijn veroordeeld het werk van anarchisten. Momenteel echter worden affiches van links tot rechts aangepakt, voor zover je dat onderscheid nog kunt maken.

Hieruit zou je kunnen afleiden dat nu ook de doorsnee burger zijn afgrijzen over het politieke gekonkel middels directe actie tot uiting brengt. De hoogst irritante verkiezingsborden functioneren hierbij als rode lap.

Den Haag

Zo sloegen politicihaters onlangs onder meer toe in het Limburgse plaatsje Bergen waarbij de verkiezingsposters van werkelijk alle politieke partijen aan flarden werden gescheurd en vernield.

Dagblad De Limburger spreekt er schande van en omschrijft de vernielingen als ‘ernstig en kwetsend’ omdat ‘op sommige posters de ogen van politici zijn uitgestoken’. De burgemeester heeft samen met de fractievoorzitters van de lokale partijen aangifte gedaan van de vernielingen. Zucht.

Ook PvdA-lijsttrekker Cees Liefting in het Zeeuwse Terneuzen heeft het helemaal gehad. „Het lijkt wel of iemand structureel de opdracht heeft gekregen om verkiezingsposters weg te halen. Niet alleen van mijn partij, maar ook van D66 en GL bijvoorbeeld. Ik snap hier helemaal niets van. Minkukels zijn het!”

Het CDA in Middelburg heeft eveneens te kampen met posters die van de borden worden getrokken. Volgens de lijsttrekker komt dat omdat hij zo populair is. Via Twitter stelt hij gratis posters beschikbaar. Humor.

Onbekenden hebben op de Koekamp in Den Haag zes grote verkiezingsborden onder gekliederd met gifgroene verf. Onder meer de campagneborden van de PVV, VVD, PvdA en D66 zijn besmeurd. De borden van de veertien overige partijen zijn ongedeerd gebleven. Op sommige zijn slogans doorgekrast met zwarte verf. Opmerkelijk is dat tussen de bekladde campagneposters van VVD en PvdA die van de Haagse Stadspartij niet is beklad, merkt Omroep West op.

De gemeenteraadsverkiezingen vinden plaats op 21 maart. Dat burgers er bepaald niet mee weglopen, blijkt uit een onderzoek van Vakblad ROm/Stadzaken in samenwerking met USP Marketing Consultancy. Het levert een onthutsend beeld op van de geringe interesse voor lokale politiek. Maar liefst de helft van de Nederlanders zou niet weten wie de burgemeester in de eigen gemeente is. Ook blijkt bijna driekwart van de ondervraagden niet in staat om maar één wethouder te noemen.

Door ravage

Abonneer
Laat het weten als er

*

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties