De Duitse politie heeft op zestig plaatsen huiszoeking verricht bij leden van de extreem-rechtse motorclub Osmanen Germania. Die zou banden hebben met de Turkse AK-partij van Erdogan.

Bij de grootschalige actie van dinsdagochtend, waarbij ruim 1.000 agenten werden ingezet, viel de politie binnen op adressen in onder andere Essen, Duisburg en Keulen in de deelstaat Noordrijn-Westfalen. Ook waren er invallen in de deelstaten Hessen en Baden-Württemberg. Volgens het Duitse ministerie van Binnenlandse Zaken staat Osmanen Germania in verbinding met de Turkse AK-partij en kringen rond de Turkse president Erdogan.

De paramilitaire organisatie, die officieel als boksclub geregistreerd staat, heeft een Turks ultranationalistische en extreem-rechtse signatuur. De groep telt in Duitsland 22 lokale afdelingen en bij elkaar ongeveer 1.500 leden. Het zijn vechtsporters die onder meer werken als uitsmijters en beveiligers, maar ook actief zijn in onder meer de drugs- en wapenhandel. Naast het feit dat ze aanhangers zijn van dictator Erdogan onderhouden ze contacten met de extreem-rechtse Grijze Wolven.

Er zijn in Duitsland al eerder grote acties tegen de motorclub geweest. Osmanen Germania, opgericht door Selcuk S. en Mehmet B. [zie organogram onder deze tekst], zegt zelf dat het jongeren van de straat houdt. De groep viel de afgelopen tijd echter op door gewelddadige strijd om de macht in diverse gebieden. In het verleden waren er gewelddadige conflicten tussen Osmanen Germania en andere groeperingen, waaronder de Koerdische organisatie Bahoz.

Osmanen Germania was tot voor kort ook actief in Nederland. Het richtte in 2016 afdelingen op in Twente, Rotterdam, Utrecht en Tilburg. Naar eigen zeggen om boksscholen te openen waar kansarme jongeren geholpen zouden worden. Het bestuur van de Nederlandse afdeling trok maart 2017 de stekker eruit omdat het zich ‘niet langer kon verenigen met verschillende standpunten van het hoofdbestuur in Duitsland.’

Door ravage

Abonneer
Laat het weten als er

*

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties