Wij Zijn Hier bezet opnieuw woningen

Vluchtelingencollectief ‘Wij Zijn Hier’ heeft tijdens de Paasdagen elf leegstaande woningen plus een winkelpand gekraakt in de Amsterdamse Watergraafsmeer.

Volgens het collectief van uitgeprocedeerde vluchtelingen, dat reeds langdurig in Amsterdam van pand naar pand trekt, zijn de woningen in de Rudolf Dieselstraat prima geschikt te maken om vrouwen en kinderen in onder te brengen. ‘De mannen van Wij Zijn Hier heten vrouwen die op straat staan of binnenkort ontruimd worden hartelijk welkom in We Are Here Village. Want je hebt een heel dorp nodig om kinderen groot te brengen’, melden zij.

Omdat de meeste lokale politieke partijen afgesproken zouden hebben dat er geen kraakpanden ontruimd worden zolang er onderhandeld wordt over een nieuw te vormen college verwachten de bezetters een prima voorjaar. ‘Wij nodigen politici uit om met ons samen te denken en werken aan een stabiel onderkomen en voor een echte Amsterdamse creatieve oplossing te gaan. Laat het toekomstige college van B&W nu eindelijk eens afspraken maken met woningcorporaties om vluchtelingen op straat de hand te reiken’, aldus Wij Zijn Hier.

Woningcorporatie Ymere is eigenaar van 124 woningen in de Rudolf Dieselstraat en Stephensonstraat. De woningen staan al een tijdje op de nominatie om te worden gesloopt om plaats te maken voor vier appartementengebouwen waarin sociale huurwoningen worden gerealiseerd. In 2015 zijn de plannen vanwege gewijzigde wetgeving en bezuinigingen bij Ymere enige tijd uitgesteld. Inmiddels zou de planvorming voor sloop en nieuwbouw weer in volle gang zijn. Komende zaterdag houdt Wij Zijn Hier een buurtmanifestatie op straat.

Share Button

2 Reacties op Wij Zijn Hier bezet opnieuw woningen

  • pol pot schrijft:

    wat een discriminatie want hoezo worden alleen vrouwen en kinderen opgevangen en niet mannen? wat en nep initiatief.

  • Hendrik de observator schrijft:

    En maar parasiteren op kosten van de Nederlandse samenleving.
    Wanneer krijgen Nederlanders die amper of niet kunnen rondkomen net zo de “gelegenheid” om alles gratis te krijgen?
    Deze criminele krakers worden geheel in strijd mat artikel 1 van de grondwet stevig in de watten gelegd met behulp van gretig graaiende advocaten. Over parasiteren gesproken,.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Volg ons op twitter
Zoeker
Rubrieken