Een Finse club heeft het plan opgevat om het hoofd van de Amerikaanse president Trump uit te hakken in een langzaam smeltende ijsberg. Daarmee willen ze het gevaar van klimaatverandering visualiseren.

De door Finse en Mongoolse ijskunstenaars uitgehakte beeltenis van Trump moet 35 meter hoog en en 20 meter breed worden. De geschikte locatie moet nog gevonden worden en om het project te doen slagen probeert de Finse klimaatgroepering Melting Ice een kleine half miljoen euro bijeen te brengen. Via een live-stream verbinding kunnen mensen met eigen ogen aanschouwen dat de ijsberg in de loop der jaren langzaam verder smelt.

„De klimaatverandering is een van de belangrijkste problemen waar we mee te kampen hebben”, zegt Nicolas Prieto, woordvoerder van de groepering. „We willen een monument voor iedereen creëren zodat we kunnen zien hoe lang het beeld het uithoudt voor het begint te smelten. Er zijn nog steeds mensen die twijfels hebben bij de klimaatverandering, en vaak moeten mensen iets met eigen ogen zien voor ze het geloven.”

Het plan is gebaseerd op een uitspraak van Trump zelf. De Amerikaanse president speelde eerder al verschillende malen met het idee om zijn beeltenis toe te voegen aan de wereldberoemde Mount Rushmore in South Dakota. In de berg zijn enorme beelden van prominente Amerikaanse presidenten uitgehakt. Trump is niet overtuigd van de wetenschappelijke consensus rond de klimaatverandering, die hij eerder een ‘Chinese hoax’ noemde om de Amerikaanse economie te schaden.

Of het ‘Project Trumpmore‘ serieus te nemen valt, is nog maar de vraag. Er zal geen land zijn dat toestemming geeft om een ijsberg uit te laten hakken. Op zich is dat ook een krankzinnig idee daar ze al smeltende zijn. Je versnelt dat proces enkel maar. Daarnaast plaats je Trump op een voetstuk, iets waar de man ongetwijfeld gebruik van weet te maken. Het lijkt eerder een pr-stunt van een reclamebureau.

Door ravage

Abonneer
Laat het weten als er

*

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties