De Rotterdamse politie heeft zondagavond opgetreden tegen een knokploeg die een kraakpand was binnengevallen. Bij de actie raakte een van de belagers door een politiekogel gewond.

Agenten kwamen even voor middernacht af op een telefonische melding en zagen een man het pand verlaten die aan het signalement voldeed. De politie wilde hem aanhouden, maar de verdachte rende weg. Daarop losten agenten enkele waarschuwingsschoten waar de verdachte niet op reageerde. Toen agenten gericht schoten, raakten ze de 22-jarige man in zijn achterwerk. Hij werd opgepakt en voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht.

Aanvankelijk werd door diverse media de suggestie gewekt als zou de gewonde man een kraker zijn. De NOS meldt zelfs dat het kraakpand vannacht om die reden zou zijn ontruimd. Dat klopt niet, melden de krakers maandag aan RTV Rijnmond. Volgens kraker ‘Milly’ werden de dertien bewoners zondagavond bedreigd door een met honkbalknuppels bewapende knokploeg die het pand om onduidelijke redenen binnenviel. Een van de belagers zou een pistool gedragen hebben.

„Er zijn schoten gelost in de lucht terwijl een meisje een pistool op haar hoofd gericht kreeg”, aldus Milly. De paniek onder de bewoners was groot. Men vluchtte het dak op en alarmeerde de politie. „Toen de politie arriveerde gingen de binnendringers ervandoor.” De man die in zijn bil werd geschoten was volgens de kraker een van de belagers. De andere mannen zouden zijn gevlucht. De krakers zeggen voor een raadsel te staan waarom ze bedreigd werden en overwegen aangifte te doen.

Het voormalige onderkomen van elektronicaconcern Correct aan de Bergweg in Rotterdam-Noord wordt sinds eind vorig jaar bewoond door de krakers. Correct verhuisde jaren geleden al zijn winkels naar de Ceintuurbaan in Rotterdam. Het voormalige onderkomen aan het uit 1903 gedateerde perceel aan de Bergweg werd begin dit jaar door familie De Jong onder voorbehoud voor 3,25 miljoen euro verkocht aan Björn Troost Holding BV.

Door ravage

Abonneer
Laat het weten als er

*

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties