Met de foto-expositie Wasteland toont Kadir van Lohuizen de impact van wereldwijde afvalstromen. De tentoonstelling is tot en met 23 september te zien in een installatie van zeecontainers op Overhoeks, Amsterdam-Noord, vlak bij filmmuseum Eye, dagelijks gratis toegankelijk van 12.00-20.00u.

In 2050 woont 70 procent van de wereldbevolking in een stad. Al die mensen produceren een immense hoeveelheid afval die in veel wereldsteden nu al nauwelijks meer te verwerken is. Van Lohuizen heeft in vijf wereldsteden de belangrijkste afvalstromen in beeld gebracht: Tokio, New York, Jakarta, Sao Paolo, Lagos en ook zijn eigen stad Amsterdam. Over al deze steden vertelt hij visueel het verhaal over de afval-industrie.

Het resultaat is een exposé van foto’s en door drones gemaakte videobeelden van vuilnisbelten. Van Lohuizen geeft op deze manier inzicht in de gevolgen van ons consumptiegedrag, het waste management van de steden en de economische betekenis van deze bedrijfssector. Ook toont Wasteland de vaak erbarmelijke omstandigheden van al die mensen die in de afvalverwerking hun brood verdienen.

Wasteland bevindt zich tegenover de achterzijde van Amsterdam CS aan de overkant van het IJ. Neem de gratis pont richting Buiksloterweg. Gerelateerde berichtgeving over afval lees je hier.

Door ravage

Abonneer
Laat het weten als er

*

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties