Dit soort tv-beelden zijn binnenkort verboden

Volgens de bobo’s van de FIFA worden te vaak ‘lekkere wijven’ in beeld gebracht die vanaf de tribune het WK-voetbal volgen. Men reageert hiermee op een rapport van Fare Network.

De FIFA, u weet wel, de wereldvoetbalbond die er om de vier jaar in slaagt een WK-toernooi te organiseren in een fouter-dan-fout land, wil seksisme aanpakken dat door cameramensen in Russische stadions aangewakkerd zou worden. Die zouden tijdens dode spelmomenten teveel met hun lenzen gefocust zijn op het aanwezige vrouwelijk schoon onder de voetbalfans. De FIFA verzoekt omroepen die het WK uitzenden dergelijke beelden niet te vertonen.

Hoewel het nog geen beleid is, is het volgens FIFA’s diversiteitsdirecteur Federico Addiechi wel een van de toekomstige activiteiten. De FIFA dacht voorafgaand aan het WK dat er vooral sprake zou zijn van homofobe en racistische uitingen vanaf de tribunes. Maar inmiddels heeft Fare Network meer dan dertig gevallen van seksisme vastgelegd in en rond de stadions. De gedocumenteerde meldingen zijn doorgespeeld naar de FIFA.

Fare Network zegt verder dat de echte cijfers mogelijk tien keer hoger liggen. Naast vrouwen die worden lastiggevallen door mannelijke voetbalfans is er ook melding gemaakt van vrouwelijke presentatoren die tijdens uitzendingen door supporters werden gezoend of vastgepakt. Fans zijn aangesproken op het gedrag en enkelen werden de toegang tot het stadion ontzegd. Andere supporters zijn gevraagd Rusland te verlaten.

Door ravage

Abonneer
Laat het weten als er

*

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties