Een antifascist staat vrijdag in Den Haag ten onrechte terecht voor ‘het beledigen’ van de fascist Erdogan. De verdachte vergelijkt de Turkse dictator met Adolf Hitler.

De verdachte, woonachtig in Sittard, stuurde na de false flag staatsgreep in 2016 verschillende mails naar de Turkse ambassade in Den Haag. Hij vergeleek hierin Erdogan onder andere met Hitler. Directe aanleiding vormde de grootschalige zuiveringsoperatie waardoor meer dan 100.000 vermeende Gülen-aanhangers, politieke tegenstanders, rechters, advocaten, leraren en kritische journalisten zijn ontslagen dan wel gevangen zijn gezet. Om van de oorlog tegen de Koerden maar te zwijgen.

De verdachte stuurde mails met titels als ‘Fuck Erdogan’. Hij schreef onder meer: ‘Erdogan moet zo nodig de hele wereld gijzelen met zijn verderfelijke ideeën. Meer dan zeventig jaar geleden ging eenzelfde dictator exact dezelfde fout in. Ik betreur het Turkse volk met deze idioot, jullie verdienen niet beter.’ Ook schreef hij: ‘Erdogan, you fucking goat fucker, burn in hell.’

Als bijlage had de verdachte een foto meegestuurd met de afbeelding van Hitler en Erdogan. Tussen beide personen was een hakenkruis gemonteerd met de tekst There’s no difference terwijl op het colbert van Erdogan een hakenkruis is te zien. Overigens, Erdogan en zijn extreem-rechtse onderdanen binnen het Turkse ‘parlement’ maken de inwoners van landen als Duitsland en Nederland geregeld zelf uit voor fascisten.

Het is dan ook volkomen absurd dat de verdachte voor de politierechter moet verschijnen voor belediging *kuch* het beledigen van een ambtenaar *kuch kuch* en het beledigen van een bevriend staatshoofd *kuch kuch kuch*. Dat het Openbaar Ministerie (OM) een foute instantie is, bleek al in 1939 toen een dominee uit Brabant werd vervolgd omdat de brave man Hitler een boef had genoemd. Dit naar aanleiding van de Kristallnacht en de Jodenvervolging. Koningin Wilhelmina en Kabinet-Colijn IV waren des duivels over de belediging van een bevriend staatshoofd! De dominee moest een geldboete betalen.

Indien de Haagse rechtbank de kwestie rond de man uit Sittard serieus in behandeling neemt, werkt de rechtspraak mee aan de Turkse dictatuur, gelijk in de jaren ’30 en ’40 in de vorige eeuw het fascisme werd bediend. Maar je mag er toch vanuit gaan dat de rechter, in tegenstelling tot het OM, toch iets zal hebben geleerd van gemaakte fouten in het verleden. Vrijdag vindt de regiezitting plaats in Den Haag, ter voorbereiding van de inhoudelijke behandeling van de strafzaak. De antifascist hoeft zelf niet bij de regiezitting aanwezig te zijn.

Voor gewone belediging staat maximaal zes maanden gevangenisstraf, voor het beledigen van een bevriend staatshoofd maximaal acht. Een meerderheid van de Tweede Kamer stemde in april in met een wetsvoorstel om het beledigen van een bevriend staatshoofd en majesteitsschennis niet langer strafbaar te stellen. Het wetsvoorstel kwam mede voort uit de ophef rondom de Duitse komiek Jan Böhmermann die Erdogan een geitenneuker noemde. Böhmermann werd niet vervolgd, en terecht. Goed voorbeeld doet goed volgen, Rechtbank Den Haag.

Door ravage

Abonneer
Laat het weten als er

*

4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Hendrik Konings
5 jaren geleden

Erdogan is mijn vriend niet, en is derhalve niet een bevriend staatshoofd.
Bij vrijheid van meningsuiting hoort dat je zaken mag benoemen, ook als meneer Erdogan er niet van gediend is.
Deze meneer is degene die nog maar pas op sociale media alles wilde verwijderen wat over de oorzaken ging van de val van de Turkse munt. Maak het volk monddood is zijn credo en dat maakt hem zo alleenheerser: zeer verwerpelijk.

Pim
5 jaren geleden

De arme man is naar eigen zeggen gehackt.

Roy
5 jaren geleden
Antwoord aan  Pim

Meneer kan gehackt zijn of niet maar ook ik vind dat Erdogan erg veel fascistische trekken heeft en in mijn mening een fascist is. Vrijheid van meningsuiting is iets wat wij in WEST Europa moeten behouden hierbij wel fatsoen hoog in het vaandel houden zodat er niet wordt afgezakt naar niet west Europees niveau.

Fuck a Duck
4 jaren geleden

Alleen fascisten neuken geiten, dus is hij er ook een…☝️??