Ondanks het jaarlijkse gekrakeel van racisten blijft Zwarte Piet zeer geliefd in het land. Zo’n 800 gemeenten hebben geen enkel probleem met zijn donkere huidskleur.

De fossiele restanten in deze samenleving die nog kranten lezen en/of tv kijken zullen vanwege het rond deze tijd jaarlijks repeterende gezeik van racistische zeurpieten over het uiterlijk van Zwarte Piet misschien het idee hebben gekregen dat de kindervriend dringend aan een metamorfose toe is. Maar niets is minder waar. Bij vrijwel alle komende intochten wordt Sinterklaas vergezeld door de authentieke kindervriend.

Dat blijkt uit een inventarisatie van het Sint en Pietengilde, de stichting die eerder met succes pleitte voor het plaatsen van het Sinterklaasfeest op de Nationale Lijst Immaterieel Erfgoed. Woordvoerder Marc Giling zegt dat comités van bijna 800 intochten verspreid over het hele land ook dit jaar weer voor Zwarte Pieten hebben gekozen.

Giling houdt er rekening mee dat in enkele plaatsen wel voor andere soorten Pieten wordt gekozen, maar het gilde is daarvan niet op de hoogte gebracht. „Comités die met Veegpieten of andere soorten Pieten de intocht willen vieren, melden zich vermoedelijk niet zo snel bij ons. Want als dat via het Sint en Pietengilde bekend wordt, zullen de meeste mensen voor de intocht vermoedelijk naar een andere plaats uitwijken”, meldt het ANP.

Door ravage

Abonneer
Laat het weten als er

*

10 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
piet
5 jaren geleden

Nieuw dieptepunt, wat een ongelofelijk treurige beerput is dit ‘medium’ geworden

riet
5 jaren geleden
Antwoord aan  piet

Huilie huilie? 😀

priet
5 jaren geleden
Antwoord aan  piet

priet praat

Schildpad
5 jaren geleden

Er zijn geen 800 gemeenten in Nederland, en de link in het artikel gaat niet naar een onderzoek?

Schildpad
5 jaren geleden
Antwoord aan  Schildpad

Ff met google gezocht, het zal wel om 800 intochten gaan, maar ik ga ze niet tellen : D
http://sintenpietengilde.nl/intochten/

120db
5 jaren geleden
Antwoord aan  Schildpad

dag meneer schildpad

u zegt niet wat u van het hele gedoe vind.

120db
5 jaren geleden
Antwoord aan  Schildpad

u bent echt een schildpad. zooooooooooo traag
ik probeer wat uit. a………..outlook

moniek
5 jaren geleden

hoeveel jaar gaat dit gezeur nog door?

Zwarte Piet
5 jaren geleden
Hendrik de Observator
5 jaren geleden

Ik dacht dat terrorisme in Nederland verboden is. Waarom krjjgen terreurgroepen al kozp, de grauwe eeuw en we are here dan de vrije hand en zoveel media aandacht? Het is bedroevend dat figuren met zo`n beperkte geestelijkgetoorde hersencapaciteit en totaal geen enkele kennis van zaken waar ze hun bagger over onze maatschappij uitbraken, niet opgesloten worden.
Nederland is van DE Nederlanders in niet van terroristen.