Ondanks het jaarlijkse gekrakeel van racisten blijft Zwarte Piet zeer geliefd in het land. Zo’n 800 gemeenten hebben geen enkel probleem met zijn donkere huidskleur.

De fossiele restanten in deze samenleving die nog kranten lezen en/of tv kijken zullen vanwege het rond deze tijd jaarlijks repeterende gezeik van racistische zeurpieten over het uiterlijk van Zwarte Piet misschien het idee hebben gekregen dat de kindervriend dringend aan een metamorfose toe is. Maar niets is minder waar. Bij vrijwel alle komende intochten wordt Sinterklaas vergezeld door de authentieke kindervriend.

Dat blijkt uit een inventarisatie van het Sint en Pietengilde, de stichting die eerder met succes pleitte voor het plaatsen van het Sinterklaasfeest op de Nationale Lijst Immaterieel Erfgoed. Woordvoerder Marc Giling zegt dat comités van bijna 800 intochten verspreid over het hele land ook dit jaar weer voor Zwarte Pieten hebben gekozen.

Giling houdt er rekening mee dat in enkele plaatsen wel voor andere soorten Pieten wordt gekozen, maar het gilde is daarvan niet op de hoogte gebracht. „Comités die met Veegpieten of andere soorten Pieten de intocht willen vieren, melden zich vermoedelijk niet zo snel bij ons. Want als dat via het Sint en Pietengilde bekend wordt, zullen de meeste mensen voor de intocht vermoedelijk naar een andere plaats uitwijken”, meldt het ANP.

Door ravage

10 gedachte over “Zwarte Piet blijft authentiek!”
  1. Ik dacht dat terrorisme in Nederland verboden is. Waarom krjjgen terreurgroepen al kozp, de grauwe eeuw en we are here dan de vrije hand en zoveel media aandacht? Het is bedroevend dat figuren met zo`n beperkte geestelijkgetoorde hersencapaciteit en totaal geen enkele kennis van zaken waar ze hun bagger over onze maatschappij uitbraken, niet opgesloten worden.
    Nederland is van DE Nederlanders in niet van terroristen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*