De Duitse dierenrechtenorganisatie SOKO Tierschutz heeft verbijsterende opnamen gemaakt in slachthuis Karl Temme in de Duitse deelstaat Nedersaksen.

Dat meldt de Nederlandse collega-organisatie Animal Rights die op verzoek van SOKO Tierschutz de beelden vandaag online heeft gezet omdat het vlees van Karl Temme in België wordt verkocht aan een groothandel. De undercoverbeelden tonen hoe afgedankte melkkoeien zo ziek of verzwakt zijn dat ze stelselmatig met een lier uit de transportwagens het slachthuis ingesleept moeten worden.

Behalve het verslepen van levende koeien met een lier tonen de beelden ook hoe er met elektrische veedrijvers op de dieren wordt ingestoken. Het geweld treft ook pasgeboren kalveren. Ook is te zien hoe ze als gebruiksvoorwerpen uit de wagens worden gegooid en aan hun oren worden voortgesleept. Tevens worden reeds gestorven dieren aangeleverd, geslacht op de boerderijen van herkomst of onderweg tijdens transport gecrepeerd.

Het Duitse slachthuis in Bad Iburg levert aan vleesgroothandel Dierickx in Zele, België dat op zijn beurt binnen de EU exporteert waardoor het vlees mogelijk ook in de Nederlandse schappen ligt. „De beelden zijn niet alleen een aanklacht tegen het slachthuis, de transporteurs en de betrokken boeren, maar ook tegen de vlees- en zuivelindustrie in zijn geheel”, zegt Erwin Vermeulen van Animal Rights. Het slachthuis zou inmiddels gesloten zijn.

Europese slachthuizen moeten zich houden aan Europese regels, landsgrenzen spelen een beperkte rol. Eerdere undercoverbeelden van Animal Rights toonden misstanden aan in buitenlandse slachthuizen, zoals die van Izegem en Tielt in België. Vorige week vond bij runder- en kalverslachterij Griendtsveen in Hoogeveen een inval plaats vanwege het slachten van dieren die eigenlijk te ziek waren om vervoerd te worden.

Door ravage

Abonneer
Laat het weten als er

*

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties