In de documentaire Ubiquity worden mensen geportretteerd die ziek zijn geworden van straling die mobiel communicatieverkeer mogelijk maakt. Zijn zij de kanaries in de kolenmijn?

Sommige mensen verdragen de elektromagnetische straling van draadloze netwerken niet en voelen de onzichtbare pulsen in hun lichaam. De Zweedse ingenieur Per Segerback bijvoorbeeld stond aan de wieg van de smartphone bij telefoonfabrikant Ericsson. Nu leeft hij al 18 jaar in het bos omdat hij zelf ook ziek werd van de straling. Naast Per komen de vrouwen Asaka uit Japan en Anouk de Bont uit Nederland in de docu aan bod.

De klachten bij Anouk beginnen met hoofdpijn en duizeligheid, maar leidt op een gegeven moment tot wazig zicht en benauwdheid op de borst. Inmiddels kan ze wel weer ‘normaal’ wonen in haar huis. Anouk: „Ik heb het soort van onder controle.” Ze maakt gebruik van speciale materialen in haar huis zoals speciale koolstofverf. „Met bepaalde materialen kan ik 95 procent van de straling tegen gaan.”

Documentairemaker Bregtje van der Haak heeft bewust geen aandacht besteed aan de discussie of elektrohypersensitiviteit (EHS), zoals de ziekte heet, wel echt bestaat. „De Wereldgezondheidsorganisatie legt om de zoveel jaar alle studies rondom straling naast elkaar, maar komt er ook niet uit. Zij zeggen iedere keer dat er meer onderzoek nodig is”, vertelt Van der Haak op de website van 2Doc waar tevens de film is te zien.

 

Ravage heeft rondom de opmars van mobiele telefonie in het vorige decennium de nodige aandacht geschonken aan de gevaren en het verzet tegen elektromagnetische straling van zendmasten.

Door ravage

Abonneer
Laat het weten als er

*

7 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Pieter
5 jaren geleden

Een aluminium hoedje wil ook wel helpen.

Angelique
5 jaren geleden
Antwoord aan  Pieter

Jij hebt er ervaring mee zo te horen??
Kan je misschien nog wat meer informatie geven?

Angelique
5 jaren geleden
Antwoord aan  Angelique

Of valt die ervaring met de effecten van straling misschien toch wat tegen? En was dit maar een loze kreet van je??

Linky
5 jaren geleden

Domme, domme Pieter, oordeel nooit over iets waar je geen ervaring mee en verstand van hebt.

Robert
5 jaren geleden

Misschien dat de medische wereld in NL ook wakker gaat worden.
Vreemd toch dat de gezondheids statistieken gelijk oplopen met de tijd waarin de draadloze techniek ge-explodeert is?

Erick
5 jaren geleden

Wisten julie dat deze technologie nooit uitgebreid getest is voordat het op de markt kwam? Dat de Amerikaan Dr Carlo der achter kwam dat er schadelijke reacties in het lichaam plaatsvonden en aan de bel trok.En dat dit onderzoek in de doofpot hebben gestopt? Dat wetenschappers in Europa tot dezelfde conclusies kwam? En dat ze zijn huis in brand hebben gestoken? In de VS is hij bezig om een rechtszaak aan te spannen tegen de telecombedrijven. Dat het al vanaf de jaren 30 bekend is in Duitland en daar wetenschappelijk is vastgelegd dat microgolfstraling schadeijk is? Dat lang voordat deze technologie op de markt er al microgolfwapens waren, waar mensen in het geniep meer werden bestraald zodat ze kanker kregen? En dat deze microgolfwapens er nog steeds zijn? Als je meer wil weten over dit ondewerp zoek dan op Barrie Trower, Prof Olle Johanson, Dr Magda Havas en er zijn er nog veel meer die hier over vertellen. In Nederland is hier volgens mij geen uitgebreide kennis over.

J. Hennink
5 jaren geleden

Er zijn tegenwoordig heel veel mensen met onverklaarbare psychische en of lichamelijke problemen, waar de medische wereld geen vinger achter kan krijgen. Misschien zou de medische wereld zich iets minder achter de gehanteerde protocollen moeten verschuilen en gewoon het boerenverstand moeten gebruiken. Dan blijken er toch opvallende parallellen te bestaan tussen de toenemende mate van stralingsbelasting en de mate en frequentie waarin dit soort klachten toeneemt.