Stichting Femmes for Freedom heeft donderdag aangifte gedaan tegen de omstreden As-Soennah moskee en het bestuur wegens opruiing en het aanzetten tot geweld.

De As-Soennah moskee had afgelopen voorjaar videoboodschappen op zijn website staan waarin wordt gesteld dat genitale verminking van meisjes niet verplicht, maar wel aanbevolen wordt. In de video, die inmiddels is verwijderd, noemt een gast-imam besnijdenis verplicht voor mannen en aanbevolen voor vrouwen. „De wijsheid hierachter is dat de penis wordt gereinigd van onreinheden. En van de vrouw worden de lusten minder”, vertelt de streng islamitische vrouwenhater.

De As-Soennah moskee, gesitueerd aan de rand van de Haagse Schilderswijk, wordt bezocht door de Marokkaanse gemeenschap waarin volgens Femmes for Freedom (FFF) genitale verminking nooit eerder voorgekomen is. Vrouwenbesnijdenis is strafbaar. Bij een besnijdenis wordt een deel van de clitoris van een vrouw weggesneden, en wordt de ingang van de vagina grotendeels dichtgenaaid. De ingreep leidt tot veel lichamelijke, geestelijke en seksuele problemen.

Dat deze aanbevelingen nu wel gepredikt worden, acht FFF een gevaarlijke ontwikkeling. ‘Wij vinden dat de Nederlandse regering een stellige reactie moet geven die duidelijk maakt dat er geen ruimte is voor de schending van fundamentele mensenrechten in Nederland’, aldus de feministische organisatie. In Den Haag lopen ongeveer 5.000 meisjes een ‘serieus risico’ om besneden te worden, schatte eerder de Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD) Haaglanden.

Door aangifte te doen maakt FFF duidelijk dat de uitspraken zoals gedaan in de online leeromgeving, niet getolereerd, geaccepteerd noch aanvaard worden in de Nederlandse samenleving. Om dit geluid te versterken, heeft de stichting op haar website een conceptaangifte geplaatst. Femmes for Freedom roept iedereen op deze te ondertekenen en in te sturen naar de Districtsrecherche van Politiebureau Hoefkade te Den Haag.

Door ravage

Abonneer
Laat het weten als er

*

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties