Sinterklaasjournaal Elburg razend populair!

Vergeet het landelijke Sinterklaas Leuterjournaal van de NTR waarin louter ongewassen seniele blanken figureren en presenteren, op de Goedheiligman na dan. En allemaal slank hè, een perfecte afspiegeling van de maatschappij! Eén Zwarte Piet uitgezonderd, maar die speelt dan weer uitgerekend de schoonmaker. Hoe exclusief, stereotiep en racistisch wil je het hebben?!

Neen, neem dan het Elburgse Sinterklaas Peuterjournaal dat vandaag van start is gegaan. Zeer in trek, want deze Gelderse editie behoudt namelijk wél zijn allochtone Zwarte Pieten. Scholen willen graag het lespakket hebben dat bij het Elburgse Sinterklaasjournaal hoort. „Van Zutphen tot Vlaardingen en Ede krijgen wij aanvragen binnen”, zegt de programmamaker.

In totaal komen er tien afleveringen aan bod. Het Elburger Sinterklaasjournaal wordt, naast basisscholen, uitgezonden door de lokale omroep Loe, YouTube en dit jaar ook Omroep Gelderland. Uitzenddagen: woensdag 14 november tot en met vrijdag 16 november. Het vervolg van het Peuterjournaal is te zien van maandag 26 november t/m dinsdag 4 december, om 16.45 uur bij Omroep Gelderland. (niet bestemd/geschikt voor volwassenen!)

Aflevering 1:

Share Button

4 Reacties op Sinterklaasjournaal Elburg razend populair!

 • Piet schrijft:

  Dat zijn geen pepernoten, oom agent, maar kruidnoten.

 • zwartkijker schrijft:

  😆 enige echte Sinterklaasjournaal 😀 Top!

 • Hendrik Morren schrijft:

  Ik heb ge(peper)noten!

 • john schrijft:

  Goed zo zo hoort het in het hele land te gaan, het is onze traditie. Blijf van een leuk kinderfeest af.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Volg ons op twitter
Zoeker
Rubrieken