Vergeet het landelijke Sinterklaas Leuterjournaal van de NTR waarin louter ongewassen seniele blanken figureren en presenteren, op de Goedheiligman na dan. En allemaal slank hè, een perfecte afspiegeling van de maatschappij! Eén Zwarte Piet uitgezonderd, maar die speelt dan weer uitgerekend de schoonmaker. Hoe exclusief, stereotiep en racistisch wil je het hebben?!

Neen, neem dan het Elburgse Sinterklaas Peuterjournaal dat vandaag van start is gegaan. Zeer in trek, want deze Gelderse editie behoudt namelijk wél zijn allochtone Zwarte Pieten. Scholen willen graag het lespakket hebben dat bij het Elburgse Sinterklaasjournaal hoort. „Van Zutphen tot Vlaardingen en Ede krijgen wij aanvragen binnen”, zegt de programmamaker.

In totaal komen er tien afleveringen aan bod. Het Elburger Sinterklaasjournaal wordt, naast basisscholen, uitgezonden door de lokale omroep Loe, YouTube en dit jaar ook Omroep Gelderland. Uitzenddagen: woensdag 14 november tot en met vrijdag 16 november. Het vervolg van het Peuterjournaal is te zien van maandag 26 november t/m dinsdag 4 december, om 16.45 uur bij Omroep Gelderland. (niet bestemd/geschikt voor volwassenen!)

Aflevering 1:

Door ravage

4 gedachte over “Sinterklaasjournaal Elburg razend populair!”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*