Vergeet het landelijke Sinterklaas Leuterjournaal van de NTR waarin louter ongewassen seniele blanken figureren en presenteren, op de Goedheiligman na dan. En allemaal slank hè, een perfecte afspiegeling van de maatschappij! Eén Zwarte Piet uitgezonderd, maar die speelt dan weer uitgerekend de schoonmaker. Hoe exclusief, stereotiep en racistisch wil je het hebben?!

Neen, neem dan het Elburgse Sinterklaas Peuterjournaal dat vandaag van start is gegaan. Zeer in trek, want deze Gelderse editie behoudt namelijk wél zijn allochtone Zwarte Pieten. Scholen willen graag het lespakket hebben dat bij het Elburgse Sinterklaasjournaal hoort. „Van Zutphen tot Vlaardingen en Ede krijgen wij aanvragen binnen”, zegt de programmamaker.

In totaal komen er tien afleveringen aan bod. Het Elburger Sinterklaasjournaal wordt, naast basisscholen, uitgezonden door de lokale omroep Loe, YouTube en dit jaar ook Omroep Gelderland. Uitzenddagen: woensdag 14 november tot en met vrijdag 16 november. Het vervolg van het Peuterjournaal is te zien van maandag 26 november t/m dinsdag 4 december, om 16.45 uur bij Omroep Gelderland. (niet bestemd/geschikt voor volwassenen!)

Aflevering 1:

Door ravage

Abonneer
Laat het weten als er

*

4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Piet
5 jaren geleden

Dat zijn geen pepernoten, oom agent, maar kruidnoten.

zwartkijker
5 jaren geleden

😆 enige echte Sinterklaasjournaal 😀 Top!

Hendrik Morren
5 jaren geleden

Ik heb ge(peper)noten!

john
5 jaren geleden

Goed zo zo hoort het in het hele land te gaan, het is onze traditie. Blijf van een leuk kinderfeest af.