Het vlees van de 1830 afgeschoten edelherten in de Oostvaardersplassen wordt verwerkt en verkocht door een wildgroothandel in Amsterdam. Het laat zich raden dat er voor de deur geprotesteerd zal worden.

Staatsbosbeheer en wildgroothandel Pieter van Meel uit Amsterdam hebben overeenstemming bereikt over het voor consumptie beschikbaar stellen van het vlees van de geschoten edelherten uit de Oostvaardersplassen. Dat meldt Staatsbosbeheer op de website. ‘Van Meel heeft ervaring met het verwerken van wild en zal het hertenvlees leveren aan poeliers, slagers en gerenommeerde restaurants door het hele land.’

Afgelopen maandag is Staatsbosbeheer begonnen met het afschot van 1830 edelherten, met als doel het aantal terug te brengen tot 490. Edelherten die doodgeschoten worden en geschikt zijn voor consumptie worden ter plekke ontdaan van ingewanden en in een koelinstallatie opgeslagen. Van Meel haalt de edelherten vervolgens op en brengt ze naar zijn locatie in Amsterdam, waar het vlees verder verwerkt wordt. De verkoop start half januari.

Aangezien vorige winter honderden dierenvrienden frequent in opstand kwamen bij de afzettingshekken van de Oostvaardersplassen, omdat de dieren vanwege overpopulatie niet bijgevoerd werden door Staatsbosbeheer, en ook de afgelopen weken acties en rechtszaken werden gevoerd, lijkt het openbaar maken van de naam van de wildgroothandel welhaast een provocatie. Laten we het houden op naïviteit.

Van Meel, gevestigd aan de Centrale Groothandelsmarkt in de Amsterdamse Staatsliedenbuurt, kan alvast dranghekken bestellen. Slagerij Ter Weele in Oene echter kiest eieren voor zijn geld. Ook hij kreeg van Staatsbosbeheer hertenvlees aangeboden, maar ziet daar vanaf. Naast het feit dat de Veluwse slagerij uitsluitend wild uit de eigen streek wenst te verkopen (‘eigen vlees eerst!’), zit men niet te wachten op protesten voor de winkel.

Door ravage

Abonneer
Laat het weten als er

*

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties