Een kunstwerk van Banksy op een garagemuur in Wales bezorgt de eigenaar hevige kopzorgen. Er komen namelijk hordes fans op zijn terrein af, tijdens de kerstdagen rond de 20.000…

De 55-jarige Ian Lewis uit Port Talbot in Wales zit er hélemaal doorheen. Graffitikunstenaar Banksy heeft namelijk in de week voor kerst een kunstwerk op een hoek van zijn garage aangebracht. Het betreft een jongetje in een regen van as. „Ik wist eerst niet dat het een Banksy was. Ik vond het gewoon een prachtig kunstwerk”, zegt de Welshman tegen de BBC. Totdat zijn garage wereldnieuws werd.

„Er komen hier dagelijks meer dan duizend mensen op af, op alle mogelijke tijdstippen, dag en nacht.” Tijdens de kerstdagen kwamen zelfs zo’n 20.000 mensen een kijkje nemen. Talbot wil dat de overheid zijn muurtje neerzet op een andere locatie. „Het kan misschien op het stadsplein worden gezet”, oppert hij. „Ik wil graag een beetje normaliteit terug in mijn leven, zoals vroeger.”

Omdat het kunstwerk waarschijnlijk zeer kostbaar is, moet Talbot er ook nog eens voor zorgen dat onbekenden zijn muurtje niet stelen. „De eerste nacht kwamen er al mensen op af die stukjes uit het kunstwerk wilden snijden. Als acteur Michael Sheen er niet was geweest, die tijdens de kerstdagen een beveiligingsdienst betaalde om de muur te bewaken, was er van mijn muurtje niets meer over geweest.”

„Op dit moment gaat mijn grootste zorg uit naar Ian Talbot”, laat Michael Sheen weten. „Het is echt een stressvolle zaak voor hem en het heeft hem een zware financiële last bezorgd waar niemand anders hem op dit moment mee helpt.” Het kunstwerk wordt inmiddels van bezoekers afgeschermd door twee meter hoge dranghekken en een bewaker in een caravan die 160 uur per week het kunstwerk én de muur in de gaten houdt.

Door ravage

Abonneer
Laat het weten als er

*

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties