Open huis gekraakt Fort bij Velsen

Zondag bezochten tientallen mensen het gekraakte Fort bij Velsen in Beverwijk. De meeste bezoekers van de open dag reageerden positief.

„Ik heb sympathie voor de actie van de krakers”, zegt een man uit Beverwijk tegen de verslaggever van RTV N-Holland. „Geweldig dat ze dit doen”, reageert een echtpaar uit Velserbroek als ze de opgeruimde locatie zien. Het Documentatiecentrum Stelling van Amsterdam staat achter het doel van de krakers die tegen sloop zijn. „Ze hebben een goed punt”, zegt Edwin Kapitein van het kenniscentrum.

Het jarenlang leegstaande en verwaarloosde Fort bij Velsen werd zondag 13 januari gekraakt. Ze willen er een kunstenaarsenclave in vestigen en hopen hierover in overleg met de eigenaar te kunnen treden. Die heeft daar geen oren naar, noch de gemeente Beverwijk. Komende donderdag dient het kort geding dat de krakers hebben aangespannen tegen de gemeente Beverwijk die aanstuurt op ontruiming.

Bekijk ook de plaatjes.
Share Button

1 Reactie op Open huis gekraakt Fort bij Velsen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*