Nadat maandagochtend de krakers het voormalige café Kadoelen in Amsterdam Noord vrijwillig hadden verlaten, heeft de eigenaar illegale sloopwerkzaamheden uit laten voeren.

Het eind januari gekraakte pand Café Kadoelen aan de Landsmeerdersdijk 195 in Amsterdam Noord is op last van Bouw- en Woningtoezicht maandagochtend door de bewoners verlaten. De dakspanten zouden een groot risico vormen. De bouwvalligheid van het pand was eveneens de reden dat er in 2016 niet langer een horeca-exploitatie mocht plaatsvinden en de eigenaar het pand diende te verlaten.

Projectontwikkelaar Ferry Prud’homme de Lodder kocht het perceel vervolgens voor 365.000 euro om het te laten slopen en er twee koopwoningen te laten verrijzen. Stadsdeel Noord wil daar vooralsnog niet aan mee werken. Het ontwerp voor de huizen is tot nu toe nog niet stedenbouwkundig akkoord bevonden. Ook moet het huidige bestemmingsplan van horeca naar wonen worden gewijzigd.

Desondanks gaf de eigenaar opdracht aan een sloopbedrijf om maandagochtend het pand gedeeltelijk te slopen. Zo werd de dakkapel verwijderd, gaten aangebracht en de ruiten ingeslagen. Deze sloopwerkzaamheden zijn uitgevoerd zonder toestemming van het stadsdeel. Volgens een woordvoerder van stadsdeel Noord had de eigenaar wel een vergunning aangevraagd voor de sloop, maar is deze niet verleend omdat het gebouwtje deel uitmaakt van een beschermd dorpsgezicht.

Volgens bouwinspecteur Sahin van Stadsdeel Noord zal de eigenaar beboet worden en moet hij het dak en de ramen weer dichtmaken. Hij was maandagmiddag aanwezig en heeft de afbraak stopgezet. Morgen komt de bouwinspecteur weer terug om te controleren of de vernielingen niet stiekem zijn doorgezet. Er wordt dan ook met de eigenaar in gesprek gegaan over hoe het nu verder moet.

Door ravage

Abonneer
Laat het weten als er

*

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties