Bijna de helft van de inwoners van Gelderland, Flevoland en Overijssel (47 procent) staat positief of zeer positief over de plannen om Lelystad Airport in 2020 uit te breiden.

In Flevoland is 69 procent van de bevolking voor, in Gelderland ziet 45 procent die uitbreiding wel zitten en in Overijssel staat 43 procent er positief tegenover. Dat blijkt uit een enquête die drie regionale omroepen in die provincies hebben laten uitvoeren door Right Marktonderzoek. In de drie provincies is 21 procent van de ruim 1200 ondervraagden tegen de uitbreidingsplannen.

Van de drie provincies is in Gelderland de grootste groep te vinden die ‘negatief’ tot ‘zeer negatief’ denkt over de uitbreiding van het vliegveld: 24 procent. Bijna de helft van de ondervraagden is juist ‘positief’ tot ‘zeer positief’ over uitbreiding van het vliegveld, even los van de vliegroutes. Actiegroepen verzetten zich met name tegen de zogenoemde laagvliegroutes van Lelystad Airport.

Lelystad Airport moet het vakantievliegverkeer van het overbelaste Schiphol gaan overnemen. Daartegen is veel verzet in Oost-Nederland. De plannen zijn al vaak bijgesteld. minister Van Nieuwenhuizen (Infrastructuur) heeft daarmee veel vertrouwen verspeeld: 37 procent van de inwoners van Flevoland, Gelderland en Overijssel heeft er geen vertrouwen in dat de juiste beslissingen worden genomen.

Onder de inwoners die onder vliegroutes komen te wonen, heeft 59 procent geen vertrouwen in de politiek. Vorige week presenteerde Samenwerkende Actiegroepen Tegen Laagvliegen (SATL) een zienswijze voor het kabinet. SATL, een samenwerkingsverband van 18 actiegroepen, stelt dat de gewenste uitbreiding van Lelystad Airport is gebaseerd op foutieve besluitvorming en bovendien slecht is voor Nederland.

Door ravage

Abonneer
Laat het weten als er

*

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties