Onbekenden hebben dinsdagochtend spandoeken gehangen over het promotielogo I Amsterdam op het Van der Pekplein. Buurtbewoners willen hun geliefde volkswijk niet kwijt.

Zoals zoveel buurten in Amsterdam dreigt ook stadsdeel Noord ten prooi te vallen aan bewoners die er geen probleem mee hebben gemiddeld drie ton te betalen voor een gerenoveerde kleine arbeiderswoning. De buurt ‘veryupt’ of ‘verhipstert’ hoor je de echte Amsterdammers in wijken als de Vogelbuurt, Van der Pekbuurt en Tuindorp steeds vaker hardop verzuchten.

Maar ook toeristen dienen dit stadsdeel te ontdekken. ‘Amsterdam Noord is in no-time uitgegroeid tot een van de levendigste buurten van Amsterdam. Spring op de pont en vaar naar de zonnige kant van het IJ!’, meldt het marketingbureau I Amsterdam. Als onderdeel van de promotiecampagne zijn maandagochtend de letters I Amsterdam op het Van der Pekplein geplaatst.

Toeristen lopen na een bezoek aan Overhoeks in Noord, waar het promotielogo de afgelopen maanden heeft gestaan, sinds maandag naar het nabij gelegen Van der Pekplein voor een kiekje. Tot groot ongenoegen van omwonenden die daar niet op zitten te wachten. Vanochtend werden de letters dan ook tijdelijk bedekt door een spandoek waarmee opgeroepen wordt Amsterdam Noord te verdedigen.

Update 02/08/19: 020 verwijdert I Amsterdam-bord uit Noord

Door ravage

Abonneer
Laat het weten als er

*

2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
ron
5 jaren geleden

niet alle Noordelingen vinden het blijkbaar vervelend…

https://www.ravage-webzine.nl/2015/08/28/eenheidsworst-020-woekert-voort/

Pol Siklens
4 jaren geleden

Protesteren prima, maar dingen in de fik steken, daar ga je toch de grens over.