De gemeente haalt de omstreden I Amsterdam-letters, diverse malen het mikpunt van tegenstanders, weg uit de Van der Pekstraat in Amsterdam Noord.

Opeens stond het promotiebord van het marketingbureau I Amsterdam er, midden in de Van der Pekstraat in Amsterdam Noord. Geen buurtbewoner was vooraf door het stadsdeel gevraagd of dat wel wenselijk is, aangezien het promotiebord op eerdere locaties zoals achter het Rijksmuseum dagelijks duizenden toeristen trok die zich ermee lieten fotograferen of filmen.

In de Van der Pekstraat, waar het marketingsbord op 8 juli werd gedumpt, kwamen overigens nauwelijks toeristen kijken, enkel hondjes pisten er tegenaan. Wel kwamen er onmiddellijk tegenstanders op de been. Nog dezelfde nacht na plaatsing werd er een spandoek op bevestigd met de tekst ‘Verdedig Noord’. In de nacht van 23 op 24 juli werden de letters in brand gestoken.

Buurtbewoners hebben onlangs een brief ontvangen met het bericht dat de gemeente de letters in de week van 5 augustus weg laat halen. Als argument hiervoor stelt Amsterdam & Partners  dat de letters door de brand ‘niet langer representatief’ zijn. Lekker vaag, representatief, voor wat? Veryupping? Verhipstering? Gentrificatie? Airbnb? Hotels? Je kunt er ook een kwastje witte verf overheen laten gaan.

Nee, het moge duidelijk zijn dat het nagenoeg ontbreken van toeristische belangstelling de doorslag heeft gegeven om het stupide marketingsbord te verwijderen. Het zal eerdaags ongetwijfeld weer opduiken op een druk bezochte toeristische locatie elders in de stad. En de Noordelingen die Noord gewoon en volks willen houden, hebben weer een signaal af kunnen geven: geen kolonisatie van hun wijk.

Door ravage

Abonneer
Laat het weten als er

*

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties