Defensie gaat de gemeente Den Haag woensdag helpen met het afzetten van wegen, als een van de maatregelen voor het boerenprotest. Op cruciale punten wordt zwaar legermaterieel ingezet.

Update plaatjes onderaan dit bericht.

De gemeente laat weten dat tractoren niet het (winkel-)gebied rond het Binnenhof in mogen en wil daarom straten afzetten. „De politie beschikt zelf niet over dit zware materieel en daarom is contact gezocht met Defensie. Zij beschikken namelijk over de zware verplaatsbare vrachtwagens die nodig zijn als flexibele robuuste wegafzetting”, aldus een verklaring van de gemeente. Defensie heeft het verzoek ingewilligd.

De initiatiefnemers van het boerenprotest in Den Haag hebben in overleg met de gemeente ingestemd om op de Koekamp een manifestatie te houden, vlakbij het Centraal Station. Vanwege een circus op het Malieveld geven de autoriteiten geen toestemming voor die locatie. Het leidt geen twijfel of er zullen autonome boeren met hun tractoren het Binnenhof opstomen waar het parlement zetelt, de gewenste locatie voor het protest.

Medewerkers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) werken woensdag thuis als gevolg van het boerenprotest die ochtend in Bilthoven. In totaal werken daar ongeveer 1500 mensen. Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers om de snelwegen rond Utrecht op woensdagochtend zoveel mogelijk te mijden in verband met het boerenprotest. De verwachting is dat het wegverkeer veel hinder zal ondervinden, zoals op 1 oktober toen tienduizenden agrariërs naar het Malieveld optrokken.

Meerdere provincies hebben maandag tijdens boerenprotesten voor de Provinciehuizen de nieuwe beleidsregels voor stikstof opgeschort. In ieder geval Drenthe, Overijssel en Gelderland. Eind vorige week schortte Friesland de nieuwe beleidsregels al op. In Groningen liep maandag het protest enigszins uit de hand en werd de deur van het provinciehuis geforceerd. Boeren namen geen genoegen met de toezegging door LTO Noord dat op dinsdag overleg zou zijn met de provincie.

Woensdag 7.00 uur, Lange Voorhout en Buitenhof in Den Haag
Ook Korte Voorhout is afgesloten
Het Spui, is het hier oorlog?
Pas maar op, eenzame fietser…

Door ravage

Abonneer
Laat het weten als er

*

1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Kees
4 jaren geleden

zware …..verplaatsbare……. vrachtwagens 🙄 🙄 🙄 🙄 🙄 🙄

De rest van de vrachtwagens staan op blokken in Nederland ??