Grijze Wolven, onze jeugd van tegenwoordig

Aanhangers van de Grijze Wolven hebben woensdagavond in Rotterdam een groep demonstrerende Koerden dusdanig geprovoceerd dat er vechtpartijen ontstonden.

Koerden hielden donderdagavond een openbare protestbijeenkomst in Rotterdam om aandacht te vragen voor de Turkse inval in Noord-Syrië. Voor de betoging die vooraf was aangemeld bij de gemeente kregen de Koerden een speciaal vak toegewezen op het Kruisplein, nabij het Centraal Station. Er werden leuzen gescandeerd zoals ‘Terrorist Erdogan’ en ‘EU financiert, Turkije bombardeert’.

Tegelijkertijd scandeerden extreem-rechtse Turkse jongeren haatdragende teksten jegens de Koerden en pro-Erdogan slogans. Hoewel de Grijze Wolven hun tegen protest niet hadden aangemeld, kregen ze van de lokale autoriteiten eveneens een eigen protestvak toegewezen pal tegenover de Koerden op het Kruisplein. Wat je noemt een uitermate stompzinnig besluit van de burgemeester.

De Koerden raakten dusdanig van de kook dat ze de aanval zochten. De Grijze Wolven op hun beurt waren hier juist op uit en zochten de tegenaanval. Het Koerdische protest liep hierdoor volkomen uit de hand en er vielen over en weer rake klappen. Wat volgde waren groepjes Turken en Koerden die elkaar opzochten en achterna zaten, richting Centraal Station. ME’ers met schild probeerden de groepen gescheiden te houden.

Uiteindelijk werd een groep Koerdische demonstranten ingesloten op het Stationsplein om de openbare orde te herstellen. Dit bleef tegendemonstranten trekken. Hierop werd de groep afgevoerd, maar niet gearresteerd. Bij de vechtpartijen raakten drie agenten gewond en werden 23 personen aangehouden. Eerder deze week werd in Arnhem ook een Koerdisch protest verstoord nadat ze aangevallen werden door Grijze Wolven.

Door ravage

Abonneer
Laat het weten als er

*

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties